Hírek

Emma Stone-nak szülést kellett imitálnia Yorgos Lanthimos szürreális szereplőválogatásán

Az Oscar-jelölt görög szerző A kedvenc című kosztümös filmjének bizarr meghallgatásáról mesélt Emma Stone és Nicholas Hoult.

Yorgos Lanthimos filmjei próbára teszik a nézőt, éppen annyira, amennyire a rendező próbára teszi a színészeit filmjei castingján. Az Oscar-jelölt író-rendező az elmúlt években olyan szürreális víziókkal örvendeztette meg az abszurd mozi szerelmeseit, mint a Kutyafog, A homár és az Egy szent szarvas meggyilkolása. Legújabb, Velencében bemutatott kosztümös darabját pedig már olyan A-listás sztárok asszisztálásával forgatta le, mint az Oscar-díjas Emma Stone és Rachel Weisz, valamint a Golden Globe-díjas Olivia Coleman. A kedvenc című film két díjat is hazavihetett a fesztiválról: a Zsűri nagydíja mellett Coleman alakítását díjazták.

Rachel Weisz és Olivia Colmen A kedvenc című filmben

Valószínűleg sokat hallunk még róla az elkövetkező hónapokban rajtoló díjszezon során, ám a New York-i filmfesztiválon tartott sajtótájékoztató során a színészek furcsa kulisszatitkokat osztottak meg a szereplőválogatással kapcsolatban.

„Mikor meghallgatáson voltam, Yorgos arra kért, hogy mialatt olvasom a részemet, ziháljak úgy, mintha épp szülnék” – nyilatkozta Emma Stone. „Gondolom, mindenkivel ezt csinálja.”

Stone karaktere, Abigail Masham egyébként (ez nem tudom, mennyire spoiler) még csak teherbe sem esik a cselekmény során, de különösebben hevesen sem kell kapkodnia a levegőt egyszer sem.

Emma Stone A kedvenc című filmben

Emma Stone szereplőtársa, Nicholas Hoult hasonlóan szokatlan castingélményekről számolt be. „Yorgos arra kért, morogjak, mialatt a partnerem, akivel meghallgatáson voltam olvasta a sorait, és hogy képzeljek egy erőteret a szobába, majd faragjak belőle dolgokat.” – mondta Hoult. „Rengeteg ilyen játék várt ránk a próbák során is, azt viszont nem tudom pontosan, hogyan hatott a teljesítményünkre.”

„Én sem tudom.” – tette hozzá Lanthimos.

A kedvenc című filmet 2019. január 17-étől láthatjuk a hazai mozikban.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com