Hírek

Emma Thompson felismerhetetlen és elvetemült – Matilda the Musical előzetes

Az Oscar-díjas Emma Thompson az ikonikus gonosz, Miss Trunchbull szerepében látható a Netflix Roald Dahl’s Matilda the Musical című filmjében.

Roald Dahl közkedvelt regénye újabb nagyszabású filmfeldolgozást kap, ezúttal rockmusicalként, Matthew Warchus rendezésében éled újjá egy Tony- és Olivier-díjas színdarab alapján. Thompson Trunchbull igazgatót játssza, aki ki akarja irtani az önálló gondolkodást az általános iskolás diákjaiból, köztük a zseniális Matildából, akit a Darklands színésznője, Alisha Weir alakít. Matilda példaképe, Miss Honey (Lashana Lynch) arra bátorítja Matildát, hogy használja élénk fantáziáját és maradjon kíváncsi annak ellenére, hogy Trunchbull igyekszik megszabadulni az összes „lázadótól” az iskolában.

A Roald Dahl’s Matilda the Musical nyitotta meg a Londoni Filmfesztivált. A hivatalos szinopszis szerint a történet középpontjában Matilda Wormwood áll, egy kislány, akinek erős a kíváncsisága, éles az elméje és élénk a képzelete van – és a világ legrosszabb szülei (Stephen Graham és Andrea Riseborough) nevelik. Míg ők tévézéssel és kétes pénzkereseti tervekkel foglalják el magukat, Matilda imád olvasni. Hangosak, önzőek és kegyetlenek, Matilda pedig csendes megfigyelő, aki apró csínyekkel lázad.

Miután találkozik az inspiráló tanárnővel, Miss Honey-val, Matilda bátorítást kap és saját fantasztikus meséket kezd alkotni. Matilda izgatottan várja, hogy Crunchem Hallba járhasson, ám meglepődve tapasztalja, hogy az iskola baljós és nyomasztó hely, amelyet a hórihorgas és gonosz Miss Trunchbull vezet. Matildában lobog az igazságérzet, ezért ki mer állni az igazáért, és egy olyan leckét ad Trunchbullnak, amit sosem felejt el.

A Tony-díjas Warchus lesz a film rendezője, producerei Eric Fellner és Tim Bevan és Luke Kelly. Dennis Kelly forgatókönyvíró a Royal Shakespeare Company produkcióját adaptálja a filmvászonra, az eredeti zenét és dalszövegeket Tim Minchin írta.

A Roald Dahl’s Matilda the Musical december 25-kerül fel a Netflixre, így meg is van az idei kötelező családi program a karácsonyi pihenés idején.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com