Hírek

Emma Thompson túl öreg és túl fehér? – Late Night előzetes

Előzetest kapott a Late Night című vígjáték, amelyben Emma Thompson és Mindy Kaling egy bukott talkshow nézettségét próbálják felnyomni.

A Late Nightot Mindy Kaling írta és Nisha Ganatra rendezte, főszerepben pedig Kaling mellett Emma Thompsont találjuk. A történet egy talkshow műsorvezetőjéről szól, akit el akar bocsátani a csatorna. Ekkor jön a képbe az újonnan felvett fiatalabb, indiai felmenőkkel rendelkező írónő, aki egy csapásra felkavarja az állóvizet.

Kettejük mellett szerepel még a filmben John Lithgow, Amy Ryan, Ike Barinholtz, Hugh Dancy és Denis O’Hare.

Bár az előzetes eleje finoman szólva is Az ördög Pradát visel behatású, és Emma Thompson karaktere is eléggé hajaz Meryl Streep Miranda Priestlyjére, a teljes film valószínűleg jobban eltávolodik majd tőle és újat mutat. Főleg ha azt nézzük, hogy Mindy Kaling játssza egy egész íróbrigád egyetlen női és színesbőrű tagját. A film mondanivalója tehát jócskán tartogat majd modern kori társadalomkritikákat a film- és a televízióipar helyzetére reflektálva. Nesze neked Hollywood!

Az ötlet persze nem újkeletű az elmúlt évek szakmai közhangulatát tekintve, hiszen mostanában egyre több nőközpontú alkotás kerül a mozikba. Gondoljunk csak a Wonder Womanre, Marvel Kapitányra, Alita: A harc angyalára, A férfi mögöttre, a Két királynőre, A kedvencre vagy az Egy kis szívességre. Ettől függetlenül üdítő minden ilyen új film, főleg, ha az a kulissza mögötti egyenlőtlenségeket is górcső alá veszi.

A Late Night az idei Sundance-en már bemutatkozott, szélesebb körben pedig június közepén kerül a mozikba, de hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..