Hírek

Emma Watson majdnem otthagyta Hermione szerepét

Emma Watson Hermione Grangerként

Meglepő dolgok derültek ki az HBO-n bemutatott Harry Potter évfordulós különkiadásból. A Visszatérés Roxfortba elárulta, hogy Emma Watsonnak milyen problémái adódtak a karaktere eljátszásával.

Nehéz lenne elképzelni, hogy Emma Watson helyett valaki más játszaná Hermione Grangert, a muglivilágból származó talpraesett és hihetetlen tudással rendelkező varázslólányt. Ám a filmsorozat közepén a színésznő fontolóra vette, hogy kiszállna a produkcióból. Ez derült ki legalábbis az HBO különkiadásából, mely a Harry Potter és a bölcsek köve bemutatójának 20. évfordulójára jött létre. Ahogy azt a Jóbarátokkal is tették pár hónappal ezelőtt, most az eredeti mozifilm szereplőgárdája jött össze nosztalgiázni és kibeszélni a kulisszák mögötti részleteket.

„Mikor megérkeztem, a stúdió már emlegette, hogy Emma nem biztos, hogy vissza akar térni egy újabb Potterre”

– mesélte David Yates, aki az ötödik rész, a Harry Potter és a Főnix rendje idején vette át a stafétát, és tartja magánál azóta, a Legendás állatok-filmeknél is.

A szereplőgárda, többek közt Tom Felton elmeséléséből megismerhetjük, hogy Emma Watson a többiekkel ellentétben elég magányosnak érezte magát a forgatásokon, amik hosszú éveken át tartottak. A Ron Weasley-t alakító Rupert Grint és a címszerepet játszó Daniel Radcliffe szintén beszámolt arról, hogy kicsit külön pályán mozogtak fiatal színészként, és keveset foglalkoztak azzal, hogy amúgy hogyan érzik magukat ezeken a kimerítő forgatásokon lelkileg.

Emma Watson azonban legyőzte szorongásait és érezve a rajongók szeretetét és támogatását, folytatta a sorozatot, amely mégse lenne ugyanaz nélküle.

A Harry Potter 20. évforduló – Visszatérés a Roxfortba az HBO GO kínálatában elérhető.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!