Hírek

Emmanuel Lubezki visszatér

A legendás operatőr David O. Russell filmjét forgatja majd; a kamera előtt: Margot Robbie, Christian Bale és Michael B. Jordan.

Emmanuel Lubezki a filmművészet legnagyobb mai alkotóinak egyike: operatőri zsenialitásáért például három folyamatos éven át, 2013-14-15-ben is elnyerte az Oscar-díjat (a filmek: GravitációBirdman és A visszatérő). Utolsó mozis műve azonban a 2017-es Song to Song volt Terence Malickkel; azóta nem láthattuk a munkáját mozivásznon. (Alejandro Iñárrituval ugyan forgatott egy rövidfilmet szintén 2017-ben, de az VR alkotás volt – Carne y Arena –, nem mozis.)

Lubezki azonban most visszatér: David O. Russell rendező következő filmjét forgatja – írja az IndieWire.

Russell filmjének egyelőre nincs címe. Annál illusztrisabb azonban a szereplőgárda: Margot Robbie, Christian Bale és Michael B. Jordan is szerepel benne. A filmet idén tavasszal kezdik forgatni.

Russell maga is figyelemre méltó rendező: eredményei között szerepel a The Fighter – A harcos, a Napos oldal, az Amerikai botrány és a Joy – no meg számos Oscar-díj jelölés. Azt a filmet, amit ő rendez, Lubezki forgat és a fenti szereplők játszanak, már most érdemes várni.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.