Hírek

Emmát cserélt a Greta Gerwig-féle Kisasszonyok-film

Emma Stone helyett Emma Watson fog szerepelni a Lady Bird rendezőjének új filmjében.

Greta Gerwig első filmjével, a Lady Birddel rögtön bezsebelt egy rendezői és egy forgatókönyvírói Oscar-jelölést is, és a saját élményeken alapuló felnövekvéstörténet után most egy klasszikust fog a nagyvászonra adaptálni. Louisa May Alcott Kisasszonyok című regénye szintén kamaszlányokról szól, csak nem a kétezres években, hanem az amerikai polgárháború idején.

Az 1868-as regényt többször adaptálták már sorozatként és mozifilmként is, az egyik leghíresebb feldolgozás Gillian Armstrong 1994-es alkotása, amiben Winona Ryder, Kirsten Dunst, Claire Danes és Susan Sarandon alakítják a főszerepeket. Most Gerwig is elővette a népszerű lányregényt, és készülő filmjét csupa nagy névvel töltötte meg:  Meryl Streep, Laura Dern, a Lady Birdben már a direktorral dolgozó Saoirse Ronan, a Szólíts a neveden-ből ismerős Timothée Chalamet és Lady Macbeth-tel ismertséget szerző Florence Pugh. Hozzájuk csatlakozik Emma Watson, aki Emma Stone-t váltja Meg March szerepében.

A Variety értesülései szerint Stone-nak azért kellett otthagynia a produkciót, mert Yorgos Lanthimos Oscar-esélyes A kedvenc című filmjének népszerűsítésével lesz elfoglalva. A rendező legújabb filmje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon fog debütálni, és Stone mellett Rachel Weisz, Nicholas Hoult és Olivia Colman alkotják a szereplőgárdát. Stone tavaly elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a Kaliforniai álomban nyújtott alakításáért, ha pedig jövőre A kedvenccel akar duplázni, akkor sok időre és energiára lesz szüksége a kampányoláshoz, így érthető a döntése.

Emma Stone a 2017-es Oscar-díjátadón

Végül úgy alakult, hogy Stone távozásával sem változott meg a Kisasszonyokban szereplő Emmák száma, ugyanis a Harry Potter-filmek Hermione Grangere, Emma Watson vette át a helyét. Watson számára a Harry Potter-franchise hozta meg a hírnevet, de azóta sok műfajban kipróbálta már magát több (Egy különc srác feljegyzései) és kevesebb (A Kör) sikerrel, tavaly pedig szerepelt a bevételi rekordokat döntögető élőszereplős A szépség és a szörnyetegben.

A Kisasszonyok forgatását a következő hónapban kezdik meg, a film pedig várhatóan jövőre érkezik a mozikba.

Rácz Viktória

Rácz Viktória a Zsigmond Király Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett 2017-ben és az ELTE filmtudomány mesterszakán diplomázott 2019-ben. Több portálra és nyomtatott újságba is ír kritikákat, elemzéseket. A Filmtekercs.hu szerkesztőcsapatának tagja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com