Hírek

Emmát cserélt a Greta Gerwig-féle Kisasszonyok-film

Emma Stone helyett Emma Watson fog szerepelni a Lady Bird rendezőjének új filmjében.

Greta Gerwig első filmjével, a Lady Birddel rögtön bezsebelt egy rendezői és egy forgatókönyvírói Oscar-jelölést is, és a saját élményeken alapuló felnövekvéstörténet után most egy klasszikust fog a nagyvászonra adaptálni. Louisa May Alcott Kisasszonyok című regénye szintén kamaszlányokról szól, csak nem a kétezres években, hanem az amerikai polgárháború idején.

Az 1868-as regényt többször adaptálták már sorozatként és mozifilmként is, az egyik leghíresebb feldolgozás Gillian Armstrong 1994-es alkotása, amiben Winona Ryder, Kirsten Dunst, Claire Danes és Susan Sarandon alakítják a főszerepeket. Most Gerwig is elővette a népszerű lányregényt, és készülő filmjét csupa nagy névvel töltötte meg:  Meryl Streep, Laura Dern, a Lady Birdben már a direktorral dolgozó Saoirse Ronan, a Szólíts a neveden-ből ismerős Timothée Chalamet és Lady Macbeth-tel ismertséget szerző Florence Pugh. Hozzájuk csatlakozik Emma Watson, aki Emma Stone-t váltja Meg March szerepében.

A Variety értesülései szerint Stone-nak azért kellett otthagynia a produkciót, mert Yorgos Lanthimos Oscar-esélyes A kedvenc című filmjének népszerűsítésével lesz elfoglalva. A rendező legújabb filmje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon fog debütálni, és Stone mellett Rachel Weisz, Nicholas Hoult és Olivia Colman alkotják a szereplőgárdát. Stone tavaly elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a Kaliforniai álomban nyújtott alakításáért, ha pedig jövőre A kedvenccel akar duplázni, akkor sok időre és energiára lesz szüksége a kampányoláshoz, így érthető a döntése.

Emma Stone a 2017-es Oscar-díjátadón

Végül úgy alakult, hogy Stone távozásával sem változott meg a Kisasszonyokban szereplő Emmák száma, ugyanis a Harry Potter-filmek Hermione Grangere, Emma Watson vette át a helyét. Watson számára a Harry Potter-franchise hozta meg a hírnevet, de azóta sok műfajban kipróbálta már magát több (Egy különc srác feljegyzései) és kevesebb (A Kör) sikerrel, tavaly pedig szerepelt a bevételi rekordokat döntögető élőszereplős A szépség és a szörnyetegben.

A Kisasszonyok forgatását a következő hónapban kezdik meg, a film pedig várhatóan jövőre érkezik a mozikba.

Rácz Viktória

Rácz Viktória

Rácz Viktória a Zsigmond Király Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett 2017-ben és az ELTE filmtudomány mesterszakán diplomázott 2019-ben. Jelenleg több portálra és nyomtatott újságba is ír kritikákat. A midcult elkötelezett híve, szereti a szatirikus hangvételű alkotásokat, a dialógusközpontú filmeket és Taika Waititit.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya