Hírek

Emmy 2017: Ezek a sorozatfőcímek versenyeznek idén

The Best Main Title Design – azaz melyek a legjobb dráma és limitált sorozat főcímek? Az IndieWire összeszedte az idei 5 jelöltet, és meg kell hagyni, kemény döntés elé néz az Emmy csapata. Nálad melyik a nyerő?

Az idén 69. alkalommal megrendezett Emmy-gálán ismét találunk olyan ínyenc kategóriákat, mint a legjobb főcímdal. Az idei győztes olyan sorozatokat követ majd mint az Író és kamuhős (2010), a Trónok harca (2011), a Szép remények (2012), a Da Vinci démonai (2013), A törvény nevében (2014), a Manhattan (2015) és a The Man in the High Castle (2016).

Bármennyire is banálisnak tűnhet a kategória, mindenki nagyon jól tudja, hogy egy-egy jól eltalált, okosan felépített és kellő hangulatot sugárzó főcímdal örökre velünk marad és megemeli a sorozatról bennünk megalkotott kép szintjét is. Nem csoda tehát, hogy évről évre díjazzák a legjobbakat. Kiemelkedő zene, megkapó látványvilág, nosztalgia, animáció és a mai technológia sokszor teljes felhasználása: megannyi mindenen múlik a siker.

Lássuk hát a szóban forgó alkotásokat, amelyek közül 3 is! Patrick Clair és csapata munkája.

American Gods (Patrick Clair)

Feud: Bette and Joan (Ryan Murphy)


Stranger Things (Michelle Dougherty)

The Crown (Patrick Clair)

Westworld (Patrick Clair)

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..