Hírek

Emmy 2018: Díjat nyert a Rick and Morty

Concept art

Története első jelölését rögtön díjra váltotta az Adult Swim animációs sorozata.

Az amerikai TV Akadémia a legjobb animációs sorozat kategóriájában díjazta a Rick and Mortyt. Dan Harmon és Justin Roiland széles körben ünnepelt szériája egy őrült tudós és félénk unokája (mindkettejüknek Roiland kölcsönzi a hangját) intergalaktikus utazásait mutatja be ellenállhatatlanul abszurd stílusban, miközben szokatlanul mély filozófiai kérdéseket vet fel.

Idén mindössze egy kategóriában szerzett jelölést a Rick and Morty, ám számtalan egyéb díjátadón, például Critics’ Choice Awardson vagy Annie Awardson már zsebelt be díjakat és jelöléséket a sorozat.

A sorozat történetének első Emmy trófeáját a The Creative Arts Emmy Awards keretében vehette át, amit az Emmy díjátadó előtt egy héttel rendeztek meg a Miscrofost Theaterben, Los Angelesben. A Creative Emmys jegyében a kiemelkedő technikai és művészi produkciókat díjazzák, itt kapnak díjat az elmúlt év legjobb animációs, reality és dokumentumfilm programjai is. Idén először kapott díjat ebben a csomagban az év legjobb tévéfilmje is, mellyel a Black Mirror: USS Callistert honorálták.

A 2017/2018-as évad legjobbjairól szeptember 17-én döntenek majd a 70. Emmy-gálán.

 

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya