Hírek

Riz Ahmed az űrlényektől fertőzött apa – Encounter előzetes

Encounter-Riz-Ahmed-Amazon-Prime

Riz Ahmednek az űrlényektől, a kormánytól, de még önmagától is meg kell védenie fiait az Encounter című Amazon filmben.

Riz Ahmed sci-fi thrillere, az Encounter megkapta első teljes értékű előzetesét. Az Amazon filmjében az Oscar-jelölt színész egy családapát alakít, akinek meg kell védenie fiait az űrlényektől és… hát, önmagától is.

Ahmed Malik Khan amerikai tengerészgyalogost alakítja, aki két fiával együtt menekül az Egyesült Államok délnyugati részén egy valószínűleg idegen eredetű fenyegetés elől – írja a Collider. Az előzetes alapján rovar és féregszerű idegenek ráadásul nemcsak külső fenyegetést jelentenek, de már Khan testében is jelen vannak.

A betekintő megmutatja, hogy az Encounter hogyan egyesíti a klausztrofób testhorror és az üres táj végtelenségének képeit.

A menekülő családot ráadásul a hadsereg is üldözi, ami tovább fokozza a thriller nyomasztó jellegét.

Az Encountert Michael Pearce (Vadállat) rendezte. A forgatókönyvet a rendező és Joe Barton írták. A filmben Riz Ahmed mellett Octavia Spencer, Rory Cochrane, Lucian-River Chauhan és Aditya Geddada is szerepel.

Riz Ahmed idén kapta meg első Oscar-jelölését A fém hangjában (Sound of Metal) nyújtott alakításáért. A színész játsza a címszerepet Shakespeare Hamletjének Londonban játszódó modernkori feldolgozásában is. Előkészületi szakaszban van Yann Demange Exit West című filmje is, ahol Ahmed egy háború sújtotta országból menekülve egy menekülttáborban értesül a hírről, léteznek portálok egy másik dimenzióba.

Az Encounter december 3-án debütál a tengerentúli mozikban, majd egy héttel később az Amazon Prime-ra is felkerül.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com