Hírek

Ennyi volt a Szép új világ, a sorozat egyévados marad

brave new world peacock

A Peacock nagy költségvetésű eredeti szériája a Szép új világ nem kap második évadot. Legalábbis a pávás streaming csatornán biztosan nem.

„Nem lesz a Peacockon második évada a Szép új világnak” – jelentette ki a streamer a Deadline-nak. Aldous Huxley nagyhatású regényéből adaptált sorozat a Peacock eredetije volt. A streaming csatorna indulásakor húzócímnek számító sorozat most új befektetők után néz.

„David Wiener egy provokatív és művészi adaptációt alkotott. Hálásak vagyunk a stábnak és a szereplőknek, akik életre keltették ezt a világot. A jövőben szeretnénk több történetet elmesélni Daviddel” – olvashatjuk a közleményben.

Mindannyian kapcsolódunk – Szép új világ

A Szép új világ egy olyan antiutópiát ír le, amiben az emberiség elérte a békét, de ezért nagy árat kellett fizetnie. A monogámia, a magánélet, a család, a történelem, de még a pénz is tiltottá vált. Új London lakosai Bernard Max (Harry Lloyd) és Lenina Crowne (Jessica Brown Findlay) vakációjukon egy erőszakos lázadás megtapasztalói lesznek. Bernardot és Leninát John, a Vadember (Alden Ehrenreich) menti meg és megszökik velük Londonba. John jelenléte hamar fenyegetést jelent majd az utópiára.

A Szép új világ nem váltotta be a Peacock hozzá fűzött reményeit, sem a kritika, sem a rajongók nem rajongtak az egyébként nagyköltségvetésű (100 millió dolláros) sorozat iránt.

A nézettséget persze pontosan nem tudhatjuk, hiszen az NBC-hez tartozó streamer sem közöl nézettségi adatokat.

Hogy folytatódik-e valahol a Szép új világ, arról egyelőre nincs hír. A sorozat egyébként az eredeti helyét sem találta meg könnyen. Huxley könyvének sorozatötlete először 2015-ben merült fel és a szintén NBC Universal csoporthoz tartozó Syfy csatornáján futott volna. Egészen 2019-ig kellett várni, hogy a Syfy testvére, az USA Network berendelje az első évadot. A sorozat később mégis a fél éve indult Peacockra vándorolt, ahol júliusban debütált. Ha nagy a káosz a streaming csatornák világában, akkor ez a cikk segíthet eligazodni: A nagy streamingháború – Hogyan vezet a Netflix, az Apple és a Disney harca Hollywood lassú halálához?

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com