Hírek

Sherlock Holmes húga nyomozni kezd – Enola Holmes előzetes

Brown állandó kiszólogatása a nézőnek extra játékosságot kölcsönöz a filmnek.

Sherlock Holmes húgát, Enola Holmest Bobby Brown, a Stranger Things sztárja alakítja majd az új, ezúttal a fiatal fruska detektívre fókuszáló filmben, miközben a Henry Cavill játszotta bátyj is fel-felbukkan a történetben. Itt az első előzetes, érdemes belenézni!

Nancy Spring írónőnek köszönhetjük Enola Holmes alakját, aki 2016-ban jelentette meg a The Enola Holmes Mysteries sorozat első kötetét. Sherlock Holmest ezúttal a The Witcher óta sokak kedvence, Henry Cavill játssza majd. Hozzájuk társul Helena Bonham Carter, vagyis a Holmes-testvérek édesanyja, az eltűnt személy, a nagy fondorlatos.

A könnyed young adult film elég mókás előzetest kapott, érdemes belenézni:

Annyit tehát már tudunk, hogy a roppant vagány fiatalasszony anyja eltűnése után kénytelen nekivágni az életnek. Ez első körben híres nyomozó bátyja felkeresését jelenti, majd inkább az előle való bujkálást. Azt is megtudjuk, hogy Enolának elég jó a beszélőkéje, nem nagyon riad meg semmitől, egész jól verekszik és roppant elszánt. Vagyis csupa olyan tulajdonsággal bír, ami egy kalandos-bohókás film lehetőségét adja. Mindezen modernséget pedig igazi viktoriánus díszletbe pakolt jelenetekben tálalja Harry Bradbeer, a film rendezője, aki számos sorozattal szórakoztatta már a nagyérdeműt. Ő jegyzi például a Fleabag teljes sorozatot, a Killing Eve első évadát. Ráadásul a fiatal Jack Thorne is betársul hozzá forgatókönyvíróként, aki legutóbb a The Eddy forgatókönyvén dolgozott.

Az Enola Holmes premiere szeptember 23-án lesz a Netflixen.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya