Hírek

Enyedi Ildikó áprilisban kezd forgatni

csendes_tars_mood_foto

A Csendes barát című film német-francia-magyar koprodukcióban készül, és Léa Seydoux lesz a főszereplő.

Enyedi Ildikó legutóbbi filmjében, a Feleségem története című alkotásban szintén Léa Seydoux játszotta a főszerepet. Az együttműködés annyira jól sikerült, hogy a rendezőnő megint őt kérte fel. Mellette Tony Leung is feltűnik a filmben, de erről még nem tudni bizonyosat, egyes források szerint, nem is biztos a szerepe.

A Csendes barát egy három, több mint 100 éven átívelő történetet mesél el egy fáról.

A film fókuszában az emberek növényekhez és állatokhoz megváltozott viszonyulása került. Korábbi hírek szerint a forgatás 2024. áprilisában kezdődik, és ugyan nem sokat lehetett hallani a filmről azóta, úgy tűnik, hogy minden a tervek szerint halad. A német Pandora Film sajtóközleménye szerint a produkció elindul a következő hónapban Léa Seydoux, Luna Wedler, Enzo Brumm és Sylvester Groth főszereplésével.

A Variety egy korábbi beszámolója szerint Tony Leung egy híres tudóst fog játszani, aki szülővárosából, Hongkongból utazik a Marburgba. Seydoux szerepéről még nem derült ki semmi, de valószínűleg nem fog összetalálkozni a filmben Tony Leunggal. Marburg botanikus kertjében játszó történet közös szála ugyanis egy távolról odatelepített, magányos, öreg fa, ami csak éjszaka virágzik. „A magányos, messziről ide telepített fa már lassan kétszáz éve figyeli a körülötte folyó életet, növényit, állatit és emberit egyaránt. Három pillanatot választottunk ki ennek a fának a hosszú életéből. Három időszakot és három embert – mindhármuk élete szorosan kapcsolódik ehhez a fához.” – nyilatkozta korábban Enyedi Ildikó a filmről.

Mivel a forgatás a következő hónapban elkezdődik, talán hamarosan többet is megtudhatunk. A premierrel kapcsolatban 2024 végét emlegetik.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com