Hírek

Enyedi Ildikó és Krigler Gábor sorozata, a Balaton Brigád terve nyerte a Berlinale pitchfórumát

Balaton-brigád-Krigler-Gábor-Enyedi-Ildikó

Magyar sorozat terv, a Balaton Brigád nyerte a Berlinale Co-Pro Series Pitch fórumának díját, a Séries Mania Project Exchange Awardot.

2019-ben mi is írtunk róla, hogy Krigler Gábor produceri céget alapított Joyrider néven. Az Aranyélet kreatív vezetőjének partnerei a projektben Krigler-Tóth Emőke és Angyalosy Eszter. A produkciós cég elsődleges célja, hogy nemzetközi színvonalú sorozatokat fejlesszenek. A csapat az elmúlt két évben nem tétlenkedett és idén, a Berlinale egyik alprogramjában beválogatták új sorozat tervüket a Co-Pro Series Pitch fórumra, ahonnan el is hozták a fődíjat! A hírről a Variety és a Cineuropa is beszámolt.

A Balaton Brigád producere Krigler Gábor, a rendező pedig az Arany Medve-díjas és Oscar-díjra jelölt Enyedi Ildikó.

A sorozatot Krigler Gábor, Lovas Balázs és Lengyel Balázs írták. A nyolc részes sorozat hazai csatornája az RTL Klub lesz.

A Balaton Brigád egy történelmi thriller, amely a magyar tengernél játszódik 1986-ban, a hidegháború utolsó éveiben. A Stasi különleges egysége a tónál nyaraló keletnémet turisták megfigyelésére szakosodott. A brigád vezetőjének drámáját fokozza, hogy saját, elhidegült családját is kénytelen megfigyelni, de közben maga is a disszidáláson gondolkodik.

A Co-Pro Series Pitch című rendezvényt, a Berlinale Series Days alprogramján belül hetedik alkalommal rendezik meg. Az eseményt ezúttal online tartották a szervezők. A fórumra a világ minden tájáról több száz tervet neveznek minden évben. A nevezettek közül a Berlinale kurátorai tízet válogatnak ki, amelynek alkotói szakmai közönség előtt pitchelik (vagyis rövid prezentációban mutathatják be) projektjüket. Krigler Gábor és Enyedi Ildikó közös projektje, a Balaton Brigád az első magyar sorozatterv, ami bekerült a programba.

A sorozat produkciós cégének, a Joyridernek egyik alapítótagja Angyalosy Eszter, aki a Filmtekercs podcast interjújában arról is beszélt, hogy Magyarországról is érkezhet egy világra szóló sikert elérő széria. Elképzelhető, hogy a Balaton Brigád lesz az, amit valószínűleg jövőre kezdenek forgatni.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés