Hírek

Enyedi Ildikó újra mozifilmet rendez

Fotó: HBO – Vermes Kata

A Filmalap 420 millió forint gyártási támogatást szavazott meg az Enyedi Ildikó rendezésében készülő Testről és lélekről című filmtervnek. A szerelmi melodráma négy évszakos forgatása a tervek szerint kora tavasszal kezdődik, és a film 2016 elején kerülhet a mozikba.

Az én XX. századom, a Bűvös vadász és a Simon mágus alkotójának készülő filmje egy különös szerelmi történet, mely a „mindennapok világában” játszódik. A Testről és lélekről története az álom és ébrenlét, a test és lélek kettősége körül forog. „Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy úgy éreznéd, megraboltak? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Ha, történetesen, szívből utálod?” – vallja készülő filmjéről a forgatókönyvet is jegyző rendező Enyedi Ildikó. A Testről és lélekről című film operatőre Herbai Máté (A nyomozó, Utolsó idők) lesz. A szereplőválogatás még nem zárult le.

Enyedi Ildikó a Balázs Béla Stúdióban készített rövidfilmjei után, Az én XX. századom című első játékfilmével a cannes-i filmfesztiválon elnyerte a legjobb elsőfilmnek járó Arany Kamera (Camera d’Or) díjat 1989-ben. Filmjeit több, mint 40 nemzetközi díjjal méltatták az elmúlt években. Legutóbb az HBO saját gyártású drámasorozatát, a Terápiát rendezte, melyért Gigor Attilával együtt elnyerte a MÚOSZ Film- és Tévékritikus Szakosztályától a legjobb televíziós rendezés díját 2013-ban.

A Testről és lélekről című film az Inforg-M&M Film gyártásában készül, producere Muhi András és Mécs Mónika. A filmterv fejlesztésére és a gyártás előkészítésére korábban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával került sor.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya