Hírek

Epikus előzetes és játékidő Az Igazság Ligájához

A DC-univerzum nagy reménységének, Az Igazság Ligájának utolsó előzetese is befutott, ám korántsem egyhangú a közönség öröme. Ezt csak tetézi a film hosszának ismerete is.

Napsütés, boldogság, humor és apokalipszis – ezek Az Igazság Ligája legújabb trailerének kulcsfogalmai. Bár Batman faarccal zúzza az ellenséget, Wonder Woman, Aquaman és a többiek mind sokkal több energiát és lelkesedést mutatnak, mint az előző DC-filmek karakterei összesen. Akció- és CGI-dús filmnek tűnik, de ezt már eddig is tudtuk.

Ami újdonság, hogy a film 170 percig kíván szórakoztatni minket.

Ezzel bőven az idei leghosszabb blockbusterré válik, hosszabbá mint a napokban megjelent Szárnyas fejvadász 2049 a maga 163 percével. Zack Snyder – és az újraírásért és pótforgatásokért felelős Joss Whedon – mindenre időt akar szánni, ami azért is meglepő, mert a hírek szerint a Lex Luthort alakító Jesse Eisenberget és az Iris Westet játszó Kiersey Clemonst egyaránt kivágták a filmből.

Ha valaki engem kérdezne, engem nem zavar a film hossza, nyilván majd a moziban derül ki, hogy zavaró-e. Ám a megalománia könnyen buktathatja a túlságosan nagyot harapó DC-t. Ha valami a Wonder Woman sikeréből megtanulható, az hogy a karakterközpontú, szűkebb fókuszú filmekkel könnyebben rezonál a közönség. Persze Az Igazság Ligája-film legyen is nagyszabású, csak a karaktereket el kell találni hozzá.

Az előzetes alapján színes-szagos látványosságokra számíthatunk, de a történet még mindig egydimenziósnak tűnik. „Gonosz jön, le kell győzni” – ezt túl sokszor láttuk. Ha viszont a karakterek közti interakciókra épít a film, melyhez Joss Whedon nagyon is ért, akkor könnyen lehet, hogy meglepettek és elégedettek leszünk a film láttán. November 16-án kiderül.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.