Hírek

Epikus előzetes és játékidő Az Igazság Ligájához

A DC-univerzum nagy reménységének, Az Igazság Ligájának utolsó előzetese is befutott, ám korántsem egyhangú a közönség öröme. Ezt csak tetézi a film hosszának ismerete is.

Napsütés, boldogság, humor és apokalipszis – ezek Az Igazság Ligája legújabb trailerének kulcsfogalmai. Bár Batman faarccal zúzza az ellenséget, Wonder Woman, Aquaman és a többiek mind sokkal több energiát és lelkesedést mutatnak, mint az előző DC-filmek karakterei összesen. Akció- és CGI-dús filmnek tűnik, de ezt már eddig is tudtuk.

Ami újdonság, hogy a film 170 percig kíván szórakoztatni minket.

Ezzel bőven az idei leghosszabb blockbusterré válik, hosszabbá mint a napokban megjelent Szárnyas fejvadász 2049 a maga 163 percével. Zack Snyder – és az újraírásért és pótforgatásokért felelős Joss Whedon – mindenre időt akar szánni, ami azért is meglepő, mert a hírek szerint a Lex Luthort alakító Jesse Eisenberget és az Iris Westet játszó Kiersey Clemonst egyaránt kivágták a filmből.

Ha valaki engem kérdezne, engem nem zavar a film hossza, nyilván majd a moziban derül ki, hogy zavaró-e. Ám a megalománia könnyen buktathatja a túlságosan nagyot harapó DC-t. Ha valami a Wonder Woman sikeréből megtanulható, az hogy a karakterközpontú, szűkebb fókuszú filmekkel könnyebben rezonál a közönség. Persze Az Igazság Ligája-film legyen is nagyszabású, csak a karaktereket el kell találni hozzá.

Az előzetes alapján színes-szagos látványosságokra számíthatunk, de a történet még mindig egydimenziósnak tűnik. „Gonosz jön, le kell győzni” – ezt túl sokszor láttuk. Ha viszont a karakterek közti interakciókra épít a film, melyhez Joss Whedon nagyon is ért, akkor könnyen lehet, hogy meglepettek és elégedettek leszünk a film láttán. November 16-án kiderül.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya