Hírek

Érdekel a mozi? Írj filmekről!

Gyere hozzánk gyakornoknak! A tízéves Filmtekercs, az ország legnagyobb önálló moziportálja ismét meghirdeti gyakornoki programját.

Hol a legjobb gyakornokoskodni? Hát a moziban! A Filmtekercsnél lehetőséget adunk neked elvégezni egy különleges programot, ami – ésszerű munkaelvárás mellett – kiváló bevezetést ad az online kulturális sajtó gyakorlatába. Kipróbálhatod magad a kritikaírásban, a tudósításban, a hírszerkesztésben, belemerülhetsz a fesztiválok és a mozi világába, interjúzhatsz, megírhatod saját ötleteidet, mindezt tapasztalt és türelmes mentorok segítségével, hat-nyolc tematikus hét során. Gyakornoki programunk akár online is elvégezhető.

„A gyakornoki program mentorai egyszerre profi újságírók, művelt filmesztéták, szigorú tanárok és segítőkész barátok.” (Dunai Marcell újságíró)

A Filmtekercs családias közössége már sok újságírót indított el a pályán. Odafigyelés és profi irányítás, ezzel együtt pedig kreatív szabadság vár nálunk. Régóta elkötelezettek vagyunk a minél hasznosabb gyakornoknevelés iránt: annál is inkább, mivel a legjobbak a program végeztével bekerülhetnek a szerkesztőségbe!

A program az alapszintű íráskészségek, a ténycikk-alkotási képességek felmérésével kezdődik, ezalatt sajtótájékoztatót vagy egyéb médiaeseményt is látogatsz egy mentor segítségével. Kreatívabb, véleménycikk-alkotási készségeidet legalább egy filmkritika és egy sorozat- (vagy pilot-) kritika elkészítésével segítjük értékelni. Ezután egy háttér-elemzés megírásával a filmipar működéséről is mélyebb képet szerezhetsz. A program során akár saját ötleteid megvalósításában is segítünk és lehetőséged nyílhat részt venni fesztiválon vagy más médiaeseményen is. Ha pedig kölcsönösen megtetszünk egymásnak, megnyílhat az út a rendszeres publikáláshoz.

„Meglepett, hogy a Filmtekercs csapata milyen kemény szakmaisággal dolgozik és mégis milyen könnyen tudnak laza és baráti hangulatban együttműködni.” (Magyar Vivien újságíró)

 

Így jelentkezhetsz

Írj emailt a szerkesztoseg@filmtekercs.hu címre, csatolt szakmai önéletrajzzal és két-három saját kritikával a közelmúlt mozipremierjeiről (akár publikáltál már, akár nem). Előny, ha egyéb típusú szakmai cikket is csatolsz. Az emailt motivációs levélként fogalmazd meg. A program folyamatos, a jelentkezésnek nincs határideje.

„Kétéves újságírói tapasztalattal is rengeteg újat mutatott a Filmtekercs gyakornoki programja. Az egyik legjobb döntésem volt, hogy csatlakoztam.” (Tóth Nándor Tamás PR-koordinátor)

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com