Hírek

Érdekességek Csillagok között

Matthew McConaughey Christopher Nolan Csillagok között című filmjében
Matthew McConaughey Christopher Nolan Csillagok között című filmjében

interstellar_csillagok_kozott_5 Mi imádtuk a mozikban egy hete futó Nolan csodát, a Csillagok közöttet. Aki még nem látta, annak irány a mozi, aki már igen, annak pedig itt van még néhány érdekesség a filmmel kapcsolatban.

Tudtátok például, hogy a rendező Matthew McConaugheyt a 2012-es Mudban nyújtott alakítása miatt választotta főszereplőnek?

Vagy azt, hogy 2006-ban még Spielberg volt kiválasztva rendezőnek, aki azonban egy másik projekt miatt lemondott erről a filmről. Így ajánlotta be saját testvérét Jonathan Nolan, a forgatókönyvíró.

A forgatókönyv egyébként egy Kip Thorne nevezetű elméleti fizikus munkáiból építkezik, aki fel is tűnik a film egyik jelenetében.

Nolan lánya után a filmnek egy álneve is van: Flora’s Letter.

Hogy felajánlja Jessica Chastainnek a szerepet, a rendező futárral küldetett egy névre szóló forgatókönyvet az éppen Írországban forgató színésznőnek, aki azonban ekkor még nem tarthatta meg azt magának.

Bár eredetileg Paramount produkciónak indult a film, végül a Warner Bros. stúdió készítette el.

A Csillagok közöttben öt Oscar díjas színész is feltűnik: Anne Hathaway, Matthew McConaughey, Michael Caine, Ellen Burstyn és Matt Damon. Bár a szám kiugróan magas, Nolan korábbi filmje, a Batman trilógia befejező darabja is ugyanennyi díjazottal büszkélkedhet.

Mivel a 169 perces alkotás elkészítése összességében nagyjából 165 millió dollárba került, így a film minden perce körülbelül 976.331 dollárt ér.

Az előzetesek néhány „archív” felvétele valójában szintén mostani felvétel, melyeket különleges vizuális effektekkel öregbítettek meg.

A Csillagok között a hatodik film, melyben Nolan és Michael Caine együtt dolgozik. A korábbi alkotások: Batman trilógia, Eredet, Tökéletes trükk.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!