Hírek

Érkezhet a Batman: A rajzfilmsorozat folytatása?

Batman-A rajzfilmsorozat

Kevin Smith egy podcastben arról beszélt, hogy az HBO Max a Batman animációs sorozat folytatását tervezi.

Az HBO Max a Batman: A rajzfilmsorozat folytatását tervezi – írja a Hyperbeast Kevin Smith és Marc Bernardin Fatman Beyond podcastjére hivatkozva. A hírt egyelőre senki nem erősítette meg, de Marc Bernardin újságíró szerint az HBO Max szívesen folytatná a 90-es évek kultikus, és képregényadaptációkat azóta is meghatározó animációs sorozatát.

Smith örömteli káromkodások közepette azt mondta, „nem tudom miről beszélsz… nem vagyok benne semmi ilyenben, de én is ezt hallottam megbízható forrásból.” A Shop-stop és Jay és Néma Bob filmek rendezője úgy folytatta, „szerintem ez valóság, szerintem ez nem csak pletyka. Ez létre fog jönni és nagyon szuper lenne. Nem kellene megmagyarázni, miért öregebb mindenki, ez animáció. Vissza lehetne menni simán az eredeti felálláshoz és sztorihoz.”

A Warner Bros. Animation sorozatát Bruce Timm, Paul Dini és Mitch Brian alkotta meg. 1992 és 1995 között összesen 85 epizódot sugárzott a FOX. A sorozat az első darabja volt az azóta terebélyesedő DC animációs univerzumnak, amihez később csatlakozott az Igazság ligája sorozat, de számos egészestés animációs film is.

A Batman: A rajzfilmsorozat gyerekeknek szánt matinétól eltérően sötétebb tónusú volt, rendszeresen megidézte a film noirt és a gótikus horrort is.

A sorozatban feltűnt a Batman gonoszok színe java és új karaktert is adott a Denevérember világának. Harley Quinn a szériában debütált, majd innen vándorolt a képregények lapjaira, illetve a mozivászonra (Ragadozó madarak). Joker szerelmét Arleen Sorkin szólaltatta meg, míg a bohócot Mark Hamill. Batman hangját Kevin Conroy, míg Robinét Loren Lester kölcsönözte. Mindegyikük alakítása egybeforrt a karakterével.

Különböző források azt is állítják, hogy a sorozat címe Batman: The Adventures Continues, vagyis A kaland folytatódik lesz. Ha megvalósul a sorozat, leghamarabb 2022-ben láthatjuk a HBO felületein.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés