Hírek

23 év után jön a Csibefutam folytatása – íme az első rövid ízelítő és a premierdátum

A csirkék visszatérnek! Az Aardman Stúdió 2000-es stop-motion filmje meghódította a világot, és amellett, hogy igazi kasszasikernek bizonyult, mai napig az egyik leghíresebb és legkedveltebb stop-motion animáció. Több mint 23 évvel később pedig a második részét is láthatjuk, méghozzá már idén év végén!

A Csibefutam 2000-ben került a mozikba, és egy csapásra sokak kedvencévé vált. Szép számokat is hozott: 45 millió dolláros költségvetésből termelt 225 millió dollárt termelt, majd egy Oscar-jelölést is begyűjtött. A stop-motion technikájáról és gyurmafilmjeiről (valamint remek humoráról) ismert bristoli stúdió számára a Csibefutam mellett a szintén ’90-es évek végén-2000-es évek elején bemutatott első Wallace és Gromit részek hozták meg az átütő sikert – a Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény Oscart is nyert. Nem sokkal később a Shaun, a bárány sorozat látott napvilágot, amiből azóta két egészestés film is született, közülük a második (Shaun, a bárány és a farmonkívüli) szintén büszkélkedhet Oscar-jelöléssel.

Épp a sikerre való tekintettel volt különös, hogy az Aardman nem dobta be a Csibefutam folytatásának ötletét – egészen 2018-ig. Ekkor jelentette be a stúdió a második rész hírét, azonban a világjárvány, mint oly sok mindent, ezt is félbeszakította. Viszont úgy tűnik,

már idén láthatjuk a folytatást, ami a Chicken Run: Dawn of the Nugget (avagy Csibefutam: A csirkefalatok hajnala) címet viseli majd,

és december 15-étől lesz látható a Netflixen.

A rövid kis ízelítő mindössze húsz másodperces, így ha a történetről nem is árul el sokat, de arra elég, hogy emlékeztessen, miért szerettük annyira a Csibefutamot. A folytatásban ezúttal is Rozsda és Rocky áll majd a középpontban, valamint közös csibéjük, Molly. A csirkék egy békés szigeti menedékhelyet találnak az egész nyáj számára, távol az emberi világ veszélyeitől. De a szárazföldön újabb szörnyű fenyegetéssel néznek szembe.

Az eredeti Csibefutamnak a szinkron terén is remekelt: olyan színészek adták a hangjukat a karaktereknek, mint Mel Gibson, Julia Sawalha, Imelda Staunton és Lynn Ferguson. Két utóbbi színésznő visszatér a folytatásban is, a két főhős pedig Thandiwe Newton és Zachary Levi hangján szólal majd meg.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com