Hírek

Érkezik a Hello Kitty film, ami akkora vállalás, hogy mindjárt két rendezőt szerződtettek

Hello-Kitty

Filmet kap a világ egyik, ha nem a legismertebb fehér kiscicája, a Hello Kitty. Már azt is tudjuk, hogy kik fogják rendezni a filmet.

Nem csalás, nem ámítás, hamarosan elkezdik forgatni a Hello Kitty filmet. A New Line még 2019-ben szerezte meg a japán cica megfilmesítési jogait és a Deadline értesülései szerint Jennifer Coyle és Leo Matsuda fogják rendezni a félig animációs, félig élőszereplős filmet. A cselekmény részletei egyelőre nem ismertek. A forgatókönyvet Lindsey Beer írta.

A karakter először 1974-ben jelent meg és indult el világkörüli útjára. Számos televíziós sorozat kapcsolható a mindenkinek ismerős figurához, de egészestés filmet most először fog kapni.

Coyle és Matsuda sokéves animációs tapasztalattal rendelkeznek, de mindkettejüknek a Hello Kitty lesz az első stúdiófilmjük.

Coyle producerként dolgozott HBO Max Harley Quinn sorozatán és Bob burgerfalodája hat évadában rendezett epizódokat. Matsuda a Walt Disney animációs stúdiójában kezdett és olyan filmeken dolgozott, mint a Hős6os, a Zootropolis, vagy a Ralph lezúzza a netet. Matsuda rendezte a Disney sokáig utolsó olyan rövid animációs filmjét, amit moziban vetítettek, az Önkontrollt. A Vaiana előtt látható animációs film Oscar-shortlisen is szerepelt.

Jennifer Coyle szerint „ez nem egyszerűen egy ritka alkalom, hogy életre kelthetünk egy szeretett karaktert, de a barátság és szeretet üzenetét is terjeszthetjük. A világnak szüksége van Hello Kitty boldogságára.”

Leonardo Matsuda japán családja körében Brazíliában, Hello Kitty hóbortban nőtt fel. „Emlékeztetőül szolgált, hogy rendben van, ha más vagy. Örülök a lehetőségnek, hogy a világ egyik legszeretettebb karakterével dolgozhatom és folytathatom a történetét.”

Az élőszereplős-animációs filmek nagy múltra tekintenek vissza (Space Jam – Zűz az űrben, Roger nyúl a pácban) és a hibrid forma úgy tűnik reneszánszát éli. Két éve még mozikban láthattuk Pikachut nyomozóként (Pokémon – Pikachu, a detektív) és múlt hónapban a Tom és Jerry is elérte a közönséget.

Ti láttok fantáziát a Hello Kitty élőszereplős-animációs feldolgozásában?

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés