Hírek

Érkezik A rózsa neve sorozat-feldolgozása

Umberto Eco művének adaptációjában John Turturro lesz a főszereplő.

A történet Umberto Eco azonos című világsikerű regényének adaptációja, amelyből 1986-ban már forgattak egy filmet. Abban az alkotásban Sean Connery játszotta Baskerville-i Vilmost, akit a 2019-es sorozatadaptációban John Turturro alakít.

A BBC mellett a német Sky, illetve a francia OCS is megvásárolta a műsor jogait. A készítők azonban nem kispályáznak: korábban már megegyeztek számos csatornával a világ minden tájáról – írja a Variety.

Turturro mellett olyan színészek tűnnek fel, mint Michael Emerson, Rupert Everett, Sebastian Koch, James Cosmo és Richard Sammel.

A forgatókönyvet Andrea Porporati, az Emmy-díjas Nigel Williams és maga John Turturro írta. A rendezésért Giacomo Battiato, az operatőri munkáért a Lutherben már bizonyított John Conroy felel. A jelmeztervező Maurizio Millenotti, aki többek között a Maléna és A passió jelmezeit készítette, a látványtervező pedig Francesco Frigeri lesz

A nyolcrészes produkciót a Tele München Group, a 11 Marzo Film, a Palomar és a RAI Fiction közösen készíti, és várhatóan 2019-ben mutatják be. A forgalmazást a TM International végzi.

A rózsa neve története 1327-ben játszódik egy bencés kolostorban, ahova Baskerville-i Vilmos egy egyházi béketárgyalás ügyében érkezik. Azonban más feladata is akad: egy gyilkosságsorozatot kell felgöngyölítenie a kolostor falai között. „Hiába bűnügyi történet, vagyis egy nyomozás históriája, egyben komoly elméleti és kortörténeti írás” – írtuk a könyv kritikájában Eco legismertebb művéről.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com