Hírek

Érkezik a Shrek ötödik része

2026-ban, az első rész 25. évfordulóján érkezik Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz főszereplésével a Shrek ötödik része. A Universal és a DreamWorks Animation produkcióját a második és a harmadik film írója és a negyedik film történetének vezetője, Walt Dohrn rendezi.

A Shrek ötödik része már régóta fejlesztés alatt állt, és tizenhat évvel az előző rész, a 752,6 millió dollárt termelő Shrek a vége, fuss el véle után érkezik. Brad Ableson a Minyonok: Gru színre lép társrendezője itt is társrendezőként lép fel, míg a produceri székbe a Shrek a vége, fuss el véle producere Gina Shay és az Illumination vezérigazgatója, Chris Meledandri ülnek. Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz visszatérése már biztos, a Csizmás kandúrt alakító Antonio Banderasról azonban még nem tudni, csatlakozik-e az ötödik felvonáshoz.

A Shrek filmes franchise az akkoriban a Dreamworksot irányító Jeffrey Katzenberg felügyelete alatt indult 2001-ben, amelyet animációs stílusáért és a tündérmesék kifigurázásáért szeretett meg egy egész generáció. A legjobb animációs filmnek járó Oscar is elnyerő első részben Shrek, az ogre (Mike Myers) beleszeret Fionába (Diaz), az elátkozott hercegnőbe. Eddie Murphy a poénokért felelős Szamárt alakítja, aki Shrek legjobb barátjaként kísérte végig az eseményeket. 

A William Steig könyvén alapuló sorozat minden idők második legnagyobb animációs franchise-a lett, mely 2011-ben és 2022-ben két Csizmás, a kandúr spinoffot, egy turnéshow-t és egy Broadway-musicalt is ernyője alatt tud. 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com