Hírek

Ismerős késszúrás: megrendelték a Sikoly következő részét

A Sikoly legutóbbi epizódja nagy sikerrel szerepel a pénztáraknál, így a Paramount fejet hajtott egy folytatás előtt.

26 éves múltra tekint vissza a Sikoly-széria, mely azzal újította meg a horror (pontosabban a gyilkolós alműfaja, a slasher) világát, hogy önreflexiót gyakorolt és felhívta a figyelmet a zsáner zsákutcáira, tipikus elemeire, hátulütőire. Az ironikus hangvétel miatt humoros megközelítés azonban nem maradt valódi hentelés nélkül, így a Sikoly képes volt ügyesen járni a röhejes és a félelmetes hangulat mezsgyéjén.

Melissa Barrera, a sorozat új hőse várhatóan a következő részben is visszatér

Az első rész általánosan a slashert, a második a folytatásokat, a harmadik a trilógiazárást, a negyedik pedig a remake-eket tűzte céltáblájára. A januárban bemutatott, számozatlan Sikoly pedig az úgy nevezett „legacy sequeleket”, vagyis az örökség jelleggel bíró folytatásokat figurázza ki, melyben a régi szereplők egy új garnitúrának adják át a stafétát. A Halloween, a Star Wars: Az ébredő Erő, a Jurassic World, valamint a Szellemirtók: Az örökség filmekben jelentkező megoldás mára saját szabályrendszerrel bír, így képesek voltak fogást adni a Sikoly-szériának is. Kérdés azonban, milyen új jelenség akad ennek folytatására?

A Sikoly jelenleg 112 milliós bevételnél tart világszerte,

ami sokkal nagyobb eredmény, mint a 2011-ben jelentkező negyedik részé. Az aranytojást tojó tyúkot pedig nem szeretné a Paramount veszni hagyni, mielőtt még őt is felvásárolja valaki. Ha franchise van, azt ki kell facsarni, pedig a Sikolynál pont jól jött az, hogy egy évtizedet vártak az elkészültéig, hisz addig kitermelt a filmipar egy új irányzatot. Ez még jelenleg nem jött el, így félő, hogy a hatodik rész egy alibi folytatás lesz a friss szereplőkkel (Jenna Ortega és Melissa Barrera) a középpontban. Pár percre pedig bekukkantanak az eredeti hősök tiszteletüket tenni.

A rendezői székben marad Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett, akik remek munkát végeztek, és képesek voltak Wes Cravenhez hű filmet alkotni. Csak reménykedni tudunk abban, hogy van trükk még a tarsolyukban, amiért érdemes ismét felhelyezni Szellempofa soha el nem tűnő álarcát.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!