Hírek

Érkezik a Valhalla, a Vikingek spin-off sorozata

Valhalla száz évvel a Vikingek után játszódik majd, a Netflix gyártja.

A Netflix spin-off sorozatot készít a nagy sikerű Vikingekhez – írja a The Wrap. A Vikingek így csatlakozik azoknak a top sorozatoknak a táborához, amelyek önmagukon túlnőve franchise-zá vagy megosztott univerzummá válnak.

Ahogy írják: a Vikingek: Valhalla az eredeti sorozat eseményei után száz évvel játszódik majd és „a valaha élt leghíresebb vikingeket követi majd”, köztük Leif Eriksont, Freydist, Harald Hardradát és Hódító Vilmost.

A felhozatal erősen ambiciózusnak tűnik: e személyek csupán egyike is elég anyagot kínálna egy több évados sorozathoz (ahogy a Vikingek főszereplője, Ragnar Lothbrok tette).

Vikingeket nem a Netflix, hanem a History Channel gyártotta. A folytatást azonban egyedül a Netflix készíti. Mivel az anyasorozat nemsokára véget ér, a Netflix ezzel jó eséllyel elcsábíthatja újra a téma sorozat nélkül maradó rajongóit. „A Vikingek: Valhalla mindent felvonultat majd, amit a rajongók imádtak a franchise-ban: szívdobogtató, megállíthatatlan akciót, amely gazdagon írott karakterekben és drámai történetmondásban gyökerezik, és rávilágít a család, a hűség és a hatalom kérdéseire” – nyilatkozta Channing Dungey, a Netflix felelős vezetője.

A Vikingek a december 6-án induló, húszrészes hatodik évaddal zárul le.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya