Hírek

Érkezik a Valhalla, a Vikingek spin-off sorozata

Valhalla száz évvel a Vikingek után játszódik majd, a Netflix gyártja.

A Netflix spin-off sorozatot készít a nagy sikerű Vikingekhez – írja a The Wrap. A Vikingek így csatlakozik azoknak a top sorozatoknak a táborához, amelyek önmagukon túlnőve franchise-zá vagy megosztott univerzummá válnak.

Ahogy írják: a Vikingek: Valhalla az eredeti sorozat eseményei után száz évvel játszódik majd és „a valaha élt leghíresebb vikingeket követi majd”, köztük Leif Eriksont, Freydist, Harald Hardradát és Hódító Vilmost.

A felhozatal erősen ambiciózusnak tűnik: e személyek csupán egyike is elég anyagot kínálna egy több évados sorozathoz (ahogy a Vikingek főszereplője, Ragnar Lothbrok tette).

Vikingeket nem a Netflix, hanem a History Channel gyártotta. A folytatást azonban egyedül a Netflix készíti. Mivel az anyasorozat nemsokára véget ér, a Netflix ezzel jó eséllyel elcsábíthatja újra a téma sorozat nélkül maradó rajongóit. „A Vikingek: Valhalla mindent felvonultat majd, amit a rajongók imádtak a franchise-ban: szívdobogtató, megállíthatatlan akciót, amely gazdagon írott karakterekben és drámai történetmondásban gyökerezik, és rávilágít a család, a hűség és a hatalom kérdéseire” – nyilatkozta Channing Dungey, a Netflix felelős vezetője.

A Vikingek a december 6-án induló, húszrészes hatodik évaddal zárul le.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..