Hírek

Érkezik a Vészhelyzet: Los Angeles (Code Black)

CODE BLACK - "Code Black" stars Marcia Gay Harden as Leane Rorish, Luis Guzman as Jesse Sallander, Harry Ford as Angus Leighton, Bonnie Somervile as Christa Lorenson, William Allen Young as Guthrie, Benjamin Hollingsworth as Mario Savetti, Raza Jaffrey as Neal Hudson and Melanie Chandra as Malaya Pineda. (ABC Studios/Kurt Iswarienkio )

A februárban debütáló sorozat az Egyesült Államok legleterheltebb sürgősségi osztályán játszódik. Magyarországon az AXN sugározza.

Mihez kezd egy kórház sürgősségi osztálya, ahol folyamatos a vészhelyzet? Hogyan birkóznak meg az emberfeletti feladattal az orvosok és a nővérek? És legfőképpen, sikerül-e megmenteni a betegeket, akik a káosz közepén is csodában reménykednek? Az AXN új sorozata egy ilyen sürgősségi osztály mindennapjait mutatja be, a Los Angeles-i Angels Memorial kórház azonban különbözik a többitől. Míg ugyanis egy átlagos intézményben évente ötször kell elrendelni a „fekete kódot” – más néven a vészhelyzetet, amikor már annyi a beteg, hogy a kórházban lévő erőforrások nem elegendő az ellátásukhoz –, náluk 300 alkalommal.

Az igazi történetet feldolgozó, díjnyertes Code Black című dokumentumfilm alapján készült Vészhelyzet: Los Angeles (Code Black) az Egyesült Államok legleterheltebb sürgősségi osztályán játszódik. Ide érkezik négy új rezidens, hogy a részleg igazgatója, Dr. Leanne Rorish bevezesse őket emberfeletti munkájukba.

A gyakorló orvosok hamar megtanulják, hogyan álljanak helyt a nem mindennapi körülmények között, ahol az élet vagy halál néha perceken múlik, és ahol a betegek néha csak a csodában reménykednek.

A sürgősségi osztály vezetőjét az Oscar-díjas Marcia Gay Harden alakítja, a rezidensek legfőbb támaszát, Jesse Sallander főápolót pedig Luis Guzmán, akit a magyar nézők a Mint a kámforból, vagy a Narcosból ismerhetnek. A sorozat írója Michael Seitzman, aki a több Oscar-díjra jelölt Kőkemény Minnesota forgatókönyvért felelős, producere pedig Ryan McGarry orvos, aki a sorozat alapjául szolgáló dokumentumfilmet rendezte, melyben saját, rezidensként szerzett élményeit mutatja be.

Vészhelyzet: Los Angeles: február 6-tól minden hétfő este 21:00-kor az AXN műsorán.

 

Szinkronhangok:

Marcia Gay Harden (Dr. Leanne Rorish) – Kiss Erika
Luis Guzmán (Jesse Sallander) – Kerekes József
Melanie Chandra (Malaya Pineda) – Ruttkay Laura
Harry Ford (Angus Leighton) – Márkus Sándor
Benjamin Hollingsworth (Mario Savetti) – Szabó Máté
Angela Relucio (Risa Park) – Csuha Borbála
Raza Jaffrey (Dr. Neal Hudson) – Papp Dániel
Bonnie Somerville (Christa Lorenson) – Kis-Kovács Luca
Emily Nelson (Hannah Reynolds) – Kokas Piroska
Kevin Dunn (Dr. Mark Taylor) – Faragó András

Magyar szöveg: Jászberényi Ilona
Hangmérnök és vágó: Bederna László
Gyártásvezető: Németh Piroska
Szinkronrendező: Orosz Ildikó
Produkciós vezető: Németh Napsugár

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com