Hírek

Érkezik az Amy Winehouse biopic – Back to Black előzetes

back-to-black-marisa-abela

Újabb legendás zenész életét dolgozzák fel egy nagyívű mozifilm formájában. Ezúttal a 2011-ben tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő, Amy Winehouse kapja meg a maga életrajzi filmes feldolgozását.

Manapság nagyon mennek a történelem híres zenészeinek életrajzi filmes feldolgozásai. Csak az utóbbi 5 évben kaptunk filmet Freddie Mercury (Bohém rapszódia), a Mötley Crüe (Mötley Crüe: Mocskos rock ‘n’ roll), Elton John (Rocketman), Billie Holiday (The United States vs. Billie Holiday), Aretha Franklin (Respect), Elvis Presley (Elvis) és Whitney Houston (I Wanna Dance with Somebody) életéről is és idén Bob Marley (Bob Marley: One Love) se marad ki a sorból. Ezek mozik a feldolgozott személyek népszerűsége miatt garantált nézőmágnesek és ha nem teljesen tehetségestelen az alkotógárda, akkor jópár díj is befigyelhet a produkciónak.

Idén a 27-esek klubjának egyik leghíresebb képviselője, a soul-t megreformáló brit énekes-dalszerző, Amy Winehouse életéről szóló film, a Back to Black is a mozikba kerül.

A hivatalos ismertető szerint a film soha nem látott bepillantást enged Amy Winehouse korai felemelkedésébe, hírnevébe, és úttörő 2006-os stúdióalbuma, a „Back to Black” megjelenésébe. Amy szemszögét képviselve a film kendőzetlenül mesél a jelenség mögött álló nőről és párkapcsolatáról, amely minden idők egyik leglegendásabb albumát ihlette.

A filmet a John Lennon – A fiatal évek és A szürke ötven árnyalata rendezőnője, Sam Taylor-Johnson jegyzi rendezőként, a forgatókönyvért pedig A sztárok nem Liverpoolban halnak meg írója, Matt Greenhalgh felelt. Magát Amy-t pedig az Ipar egyik főszerepét alakító és a Barbie-ban is szereplő Marisa Abela kelti életre. Továbbá felbukkan még Jack O’Connell, mint Winehouse volt férje, Blake Fielder-Civil, Eddie Marsan és Juliet Cowan a szülőket, Lesley Manville pedig Amy nagymamáját kelti életre. A Back to Black elkészültét Winehouse szülei is támogatták, illetve az énekesnő zenei kiadói, a Universal Music Group és Sony Music Publishing is engedélyezték, hogy az alkotók felhasználhassák az eredeti dalokat a filmben.

A Back to Black az Egyesült Királyságban április 12.-én, az Egyesült Államokban pedig május 10.-én kerül a mozikba. Magyar bemutatódátum még nincs.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com