Hírek

Érkezik Az élet fája bővített változata

Terrence Malick ünnepelt alkotása, Az élet fája egy közel egy órával hosszabb változatban tér vissza.

A filmvásznon láthatatlan költője, a zseniális Terrence Malick minden filmszerető embert elvarázsolt Az élet fájával, amit Cannes-ban Arany Pálma-díjjal honoráltak, míg az Amerikai Filmakadémia a legjobb film, illetve a legjobb rendező Oscarjára jelölte 2011-ben. A 21. század egyik legnagyszerűbb alkotásának kikiáltott Az élet fája most egy sosem látott, 50 perccel hosszabb verzióban érkezik DVD-n és Blu-ray-en a Criterion Collection gondozásában.

A 179 perces vágás a Variety információi szerint elsősorban az O’Brien család történetére fókuszál. A híres teremtés jelenet állítólag ugyanolyan formában lesz viszontlátható, ám a család eddig be nem mutatott tagjait ismerhetjük meg, valamint mélyebb betekintést nyerhetünk, a Brad Pitt által megformált apa fájdalmas nevelési metódusába.

A Criterion elnöke szerint Malick nem rendezői változatként tekint a frissen megjelenő új verzióra, csupán egy friss nézőpontot igyekszik kínálni, ami egy különböző ritmust, új narratívát kölcsönöz Az élet fájának.

A bővített változat hazai forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

 

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.