Hírek

Érkezik az Erőszakik és a Három óriásplakát… rendezőjének új filmje

Három óriásplakát Ebbing határában

Martin McDonagh, a Három óriásplakát Ebbing határában és az Erőszakik rendezője a Disney Searchlightnál készíti új filmjét.

A 2018-as év egyik díjszezon-szenzációja a Három óriásplakát Ebbing határában című film volt: „felejthetetlen (…) az év egyik legsikeresebb és legnépszerűbb filmje” – írtuk róla. A rendező, Martin McDonagh pedig már azelőtt is jól ismert volt a filmrajongók köreiben, főleg 2008-as In Bruges című remekműve miatt (aminek a magyar címét sokan nem hajlandók leírni; nekem is elég volt a leadben, szóval maradjon In Bruges).

McDonagh a Három óriásplakát sikere óta – hét Oscar-nevezés és két szereplői díj, Frances McDormand és Sam Rockwell részére – még nem fogott új filmbe. A Három óriásplakáton kívül legutóbb bemutatott műve egy hatalmas kritikai sikerrel fogadott színmű volt (Hangman; Anglia második legjobb hóhérjáról), amelyet 2015-ben mutattak be Londonban, de csak idén kerül az Egyesült Államokban a Broadwayre.

Most azonban a Disney (korábban Fox) Searchlight stúdiójával együtt bejelentették, hogy érkezik McDonagh új filmje

írja a Variety.

Az egyelőre cím nélküli mű két jóbarátot követ, akik egy ír szigeten élnek, ám akik egész életükben tartó barátsága hirtelen megkeseredik egy váratlan esemény miatt – ijesztő következményekkel mindkettejük számára.

A produkció ez évben kezdődik; színészeket még nem véglegesítettek. McDonagh írja és rendezi is a filmet.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya