Hírek

Hamarosan érkezik Bob Odenkirk új abszurd drámája – íme az első ízelítő

Bob Odenkirk megannyi különböző szerep után is meg tudja lepni a közönséget. Ezúttal egy olyan egyetemi professzort alakít az AMC új sorozatában, akinek egyszerűen semmi nem jön össze. A Lucky Hank első előzetes alapján egy tragikomikus, nem hétköznapi drámára számíthatunk.

Nemrégiben a 2021-es Senkiben láthattuk Odenkirk-öt (Breaking Bad, Better Call Saul), amely megugrotta azt, amit az elmúlt jópár évben igencsak kevés akciófilmnek sikerült: eredeti alapötletet, humort és lenyűgöző színészi alakítást tartalmazott. Ehhez azonban kétségkívül szükség volt Odenkirkre, aki hibátlanul adta a kettős életet élő (anti)akcióhőst – nemrég derült ki, hogy a második rész idén forog, így vagy az év végére, vagy 2024 elejére tervezik a bemutatót.

Ezúttal is egy újabb, de egészen másképp abszurd történet különc figuráját alakítja Odenkirk. Egy olyan kellemetlen karakter bőrébe bújik, akit valamiért senki nem kedvel, és akivel csupa szürreálisan kellemetlen dolog történik – mindez az előzetesben egy jó adag sötét humorral van tálalva. Az pedig, hogy Odenkirk remek választás volt a szerepre, már a kevesebb mint egy perces első ízelítő alapján is nyilvánvalónak tűnik. A helyszín egy lepukkant pennsylvaniai főiskola, ahol William Henry Devereaux az angol tanszék népszerűtlen vezetője. A sorozat az ő szemszögén keresztül mutatja be az egyetem és saját hétköznapjait – írta a comingsoon.net.

A sorozatban Odenkirk-höz csatlakozik még Mireille Enos, Olivia Scott Welch, Suzanne Cryer, Diedrich Bader, Sara Amini és Cedric Yarbrough. A producerek Aaron Zelman és Paul Lieberstein, a rendező pedig Peter Farrelly. Az executive producerek Odenkirk, Farrelly, Russo, Naomi Odenkirk és Marc Provissiero. A Lucky Hank a Pulitzer-díjas Richard Russo ’97-es Straight Man című regénye alapján készült, és március 19-én debütál az AMC-n és az AMC+-on.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!