Hírek

Érkezik magyarul a Sandman!

Minden idők egyik legjobb képregénye magyarul is megérkezik végre.

Neil Gaiman nevéhez olyan alkotások kötődnek, mint a Csillagpor (amiből 2007-ben Matthew Vaughn forgatott fantasyt), az Amerikai istenek (ebből a Starz készített kétévados tévésorozatot) és a The Sandman című képregény. Utóbbi egy különleges kiadásban a Fumax Kiadó gondozásában jelenik meg a 90. Ünnepi Könyvhéten.

Neil Gaiman eredetileg hét éven keresztül futó sorozata egyedülálló a képregények között. Választékos prózájában és különleges képi világában szinte észrevétlenül fonódik össze a dark fantasy, a modern és ősi mítoszok, valamint a kortárs irodalom. Álomvilágban különleges lények tanyáznak, és furcsa, időnként rémisztő események történnek, amelyek egyre mélyebb betekintést engednek az időtlen Álomúr jellemének néhol emberien gyarló mivoltába. A Sandmant gyakran tartják Gaiman főművének is (noha pályafutásának viszonylag elején írta).

Az első kötet a Sandman 1-20. számát tartalmazza, és további extrákat. A történet elején az okkultisták Halált akarták megidézni, de csapdájukba véletlenül az Álmok Fejedelme sétált; hetvenévnyi rabság után helyre kell állítania romokban heverő birodalmát, meg kell fékeznie elszabadult alattvalóit, és szembe kell néznie Luciferrel és démonaival…

A képregény két verzióban is megjelenik. A normál kiadás 560 oldalas, kemény kötésű; a terjedelme miatt ez a változat is kap jelzőszalagot; tartalmazza a sorozat első 20 fejezetét, további háttéranyagokat és Bárány Ferenc jegyzeteit.

A limitált kiadás 608 oldalas, kemény kötésű, valódi bőrrel burkolva, vak/dombornyomással, egyedi védőborítóval, exkluzív jelzőszalaggal, színes előzékekkel és további extrákkal ellátva. Tartalmaz mindent, amit a normál kiadás, az extra 48 oldalon pedig a Szentivánéji Álom elkészítésébe kínálnak betekintést Neil Gaiman részletes instrukciói és Charles Vess vázlatain keresztül.

A képregény elsőként a 90. Ünnepi Könyvhéten lesz kapható, június 13 – 17. között a Dunakorzón. Az eseményről bővebb info itt található.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya