Hírek

Érkezőben az HBO Max

Az HBO Max európai bevezetése kapcsán egy virtuális esemény keretében mutatták be az új streaming platformot, a tartalmat és a következő évek terjeszkedési terveit.


Hirdetés

Az HBO Max bejelentette: európai bevezetésének kezdeti szakaszában 27 területen válik elérhetővé: elsőként Svédországban, Dániában, Norvégiában, Finnországban, Spanyolországban és Andorrában indul el 2021. október 26-án, majd 2022-ben Közép-Kelet-Európában és Portugáliában is elérhetővé válik. Jövőre további hét országban – Hollandiában, Törökországban, Görögországban, Izlandon, Észtországban, Lettországban és Litvániában – is bemutatkozik majd. Az HBO Max Európában elsőként egyetlen közös felületen gyűjti össze a Warner Bros., az HBO, a DC, a Cartoon Network és a Max Originals márkáit – írja a csatorna sajtóközleménye.

A Warner Bros. filmjei 45 nappal a mozibemutató után már elérhetővé válnak az HBO Maxon (az északi országokban már idén, jövőre pedig Spanyolországban, Portugáliában, Hollandiában, Görögországban, Izlandon, valamint Közép-Kelet-Európában is). Az új éves előfizetéssel nyolc hónap díjáért 12 hónapon keresztül lesz elérhető a szolgáltatás – írják.

A bemutatóesemény részeként közzétették a Trónok harca – Sárkányok háza első teaserét (e cikkünkben látható), és a Peacemaker – Békeharcosból, valamint az Utódlás harmadik évadából is megmutattak egy exkluzív jelenetet. Sarah Jessica Parker üzenetben jelentette be, hogy decemberben debütál új sorozata, az És egyszer csak… (And Just Like That…).

Az HBO Max a WarnerMedia család márkáinak öt csoportjában – Warner Bros., HBO, Max Originals, DC és Cartoon Network – megtalálható tartalmakat kínálja. „Az HBO Max megérkezik Európába, és a Warner Bros. százéves történetének legjobb filmjeit és tévéműsorait hozza magával az HBO, a Max Originals, a DC és a Cartoon Network tartalmaival együtt” – mondta Johannes Larcher, az HBO Max International vezetője. Hozzátette: „eltökélt célunk, hogy 2026-ig 190 területen legyünk jelen.” A Warner Bros.-címek között megtalálható például a Harry Potter, a Godzilla Kong ellen, a Dunkirk, A Gyűrűk Ura, a Ragyogás és a Mechanikus narancs; emellett DC-filmek, mint a Joker, a Wonder Woman 1984, az Aquaman, a Batman Superman ellen és a Zack Snyder: Az Igazság Ligája. Sorozatok szintén, mint például A trónok harca, a Maffiózók, az Utódlás, a Jelenetek egy házasságból, a Tudhattad volna, a Szex és New York és az Eufória, illetve a Max Originals műsorok, A légikísérő, a Gossip Girl – Az új pletykafészek, A farkas gyermekei és a Jóbarátok: Újra együtt.

Mindemellett az HBO Max a Max Originals égisze alatt olyan tartalomnak is otthont biztosít, amely európai alkotóktól származik. A közeljövőben érkező saját gyártású műsorok sorában többek között a Kamikaze (Dánia), a Dafne és a többiek (Todo lo Otro, Spanyolország), a Tovább, Juan (Venga Juan, Spanyolország), a Garcia! (Spanyolország), az Időbevándorlók (Beforeigners) második évada (Norvégia), a Ruxx (Románia), A besúgó (Magyarország), az Enyhülés (The Thaw, Lengyelország) és a Még mindig itt… (Still Here, Lengyelország) is megtalálható lesz.

Az HBO Max egy globális technológiai platformon fog elindulni, új funkciókkal, az egyes felhasználók számára egyedi igények szerinti válogatásokkal és ajánlásokkal, személyre szabási lehetőségekkel. A szülők számára lehetővé válik a gyermekprofilok létrehozása, szülői felügyeleti beállításokkal. Az HBO Max a különböző partnerszolgáltatókon keresztül több különféle eszközön is nézhető lesz, illetve az HBOMax.com webhelyen lesz elérhető.

Az HBO Max árazása rendkívül vonzó lesz, és bevezetésre kerül egy új, éves előfizetési konstrukció is, amely 12 havi elérést biztosít nyolchavi díj áráért, ezáltal több mint 30%-os engedményt kínálva” – írja a sajtóközlemény, de pontos számokat nem említ: azt a magyarországi induláshoz közelebbi időpontban jelentik majd be.

A teljes műsor itt látható.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés