Hírek

Erősen nyitott a mozikban a Magyarázat mindenre

Már közel 17 000 néző látta Reisz Gábor új filmjét, amely egy érettségiző fiú személyes történetén keresztül a magyar társadalom végzetes megosztottságáról beszél.

Az első hétvégéig 16 952 néző ült be a Magyarázat mindenre vetítéseire, így a film a heti toplista 3. helyén zárt – írja a filmet forgalmazó Cirko Film sajtóközleménye a Filmforgalmazók Egyesülete adatai alapján. A számba a premier előtti vetítések nézőit is beleszámolták.

A Magyarázat mindenre főhőse Ábel (Adonyi-Walsh Gáspár), aki megbukik a történelemérettségin, konzervatív apjának (Znamenák István) pedig azt mondja, hogy liberális tanára (Rusznák András) a zakóján felejtett kokárda miatt buktatta meg. Az eset sajtónyilvánosságot kap, a szerteágazó ügy különböző meggyőződésű szereplői pedig képtelenek kommunikálni egymással.

Mint ismeretes, Reisz Gábor harmadik nagyjátékfilmje magyar állami támogatás nélkül, független és szlovák forrásokból készült. Világpremierje a Velencei Filmfesztiválon volt, ahol elnyerte a szekciója fődíját. Itthon a miskolci Cinefesten láthatta először a közönség, október 5-től pedig általános forgalmazást kapott.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!