Hírek

Erotikus neo-noir thriller Mick Jaggerrel és Donald Sutherlanddel (és amúgy a velencei fesztivál zárófilmje)

Claes Bang és Elizabeth Debiki (The Burnt Orange Heresy, 2019)
Claes Bang és Elizabeth Debiki (The Burnt Orange Heresy, 2019)

Minden clickbait-szenzációhajhász címek ómegája: a velencei fesztivál zárófilmje a The Burnt Orange Heresy lesz, azaz egy olasz, erotikus neo-noir thriller Mick Jaggerrel és Donald Sutherlanddel.

The Burnt Orange Heresy (magyarul kb.: „Az égett narancs eretneksége”) Giuseppe Capotondi rendező filmje Claes Bang, Elizabeth Debicki, Donald Sutherland és Mick Jagger főszereplésével. A film műfajára nézve thriller, mégpedig neo-noir thriller, a sajtóközlemény szerint ráadásul „elegáns és erotikus” módon kivitelezve.

Ami legalábbis izgalmas alkotást ígér. Így lehetnek vele a velencei filmfesztivál szervezői is, ugyanis kiválasztották a 76. Velencei Biennálé záróvetítésének. A vetítés szeptember 7-én egyúttal a film világpremierje is lesz.

A The Burnt Orange Heresyben

a művészvilág és az alvilág ütközik össze,

amikor egy karizmatikus olasz kritikus (Bang) és egy provokatív amerikai utazó (Debicki) szeretnek egymásba; a „klasszikus antihős” férfi és az ártatlan lány egy gazdag műgyűjtő (Jagger) késztetésére megkísérel ellopni egy mesterművet egy világhírű, visszahúzódó művész (Sutherland) stúdiójából. Ahogy a pár egyre több időt tölt a művésszel, rájönnek, hogy semmi sem az ebben a tervben, aminek látszik, és megbízójuk nem riad vissza az erőszaktól, gyújtogatástól és gyilkosságtól sem, hogy elérje a célját.

A film Charles Willeford azonos című regényén alapul, eredetiben angol nyelvű lesz. A Comói-tó mellett forgatták, Olaszország egyik legszebb táján.

Giuseppe Capotondi reklámfilmek sokszorosan díjazott rendezőjéből vált egy csapásra elismert filmrendezővé, amikor első (és idáig egyetlen) játékfilmjét, a The Double Hourt a 2009-es velencei filmfesztiválon istenítő kritikák és a legjobb színésznő díja fogadta (utóbbi Kseniya Rappoport számára). Capotondi azóta dokumentumfilmeket és sorozat-epizódokat rendezett (például a Netflix Suburra sorozatában).

A 2019-es, 76. velencei filmfesztivált augusztus 28. és szeptember 7. között rendezik. A The Burnt Orange Heresy vetítésére az utolsó napon, a díjátadó ünnepség után kerül sor.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya