Hírek

Erotikus neo-noir thriller Mick Jaggerrel és Donald Sutherlanddel (és amúgy a velencei fesztivál zárófilmje)

Claes Bang és Elizabeth Debiki (The Burnt Orange Heresy, 2019)
Claes Bang és Elizabeth Debiki (The Burnt Orange Heresy, 2019)

Minden clickbait-szenzációhajhász címek ómegája: a velencei fesztivál zárófilmje a The Burnt Orange Heresy lesz, azaz egy olasz, erotikus neo-noir thriller Mick Jaggerrel és Donald Sutherlanddel.

The Burnt Orange Heresy (magyarul kb.: „Az égett narancs eretneksége”) Giuseppe Capotondi rendező filmje Claes Bang, Elizabeth Debicki, Donald Sutherland és Mick Jagger főszereplésével. A film műfajára nézve thriller, mégpedig neo-noir thriller, a sajtóközlemény szerint ráadásul „elegáns és erotikus” módon kivitelezve.

Ami legalábbis izgalmas alkotást ígér. Így lehetnek vele a velencei filmfesztivál szervezői is, ugyanis kiválasztották a 76. Velencei Biennálé záróvetítésének. A vetítés szeptember 7-én egyúttal a film világpremierje is lesz.

A The Burnt Orange Heresyben

a művészvilág és az alvilág ütközik össze,

amikor egy karizmatikus olasz kritikus (Bang) és egy provokatív amerikai utazó (Debicki) szeretnek egymásba; a „klasszikus antihős” férfi és az ártatlan lány egy gazdag műgyűjtő (Jagger) késztetésére megkísérel ellopni egy mesterművet egy világhírű, visszahúzódó művész (Sutherland) stúdiójából. Ahogy a pár egyre több időt tölt a művésszel, rájönnek, hogy semmi sem az ebben a tervben, aminek látszik, és megbízójuk nem riad vissza az erőszaktól, gyújtogatástól és gyilkosságtól sem, hogy elérje a célját.

A film Charles Willeford azonos című regényén alapul, eredetiben angol nyelvű lesz. A Comói-tó mellett forgatták, Olaszország egyik legszebb táján.

Giuseppe Capotondi reklámfilmek sokszorosan díjazott rendezőjéből vált egy csapásra elismert filmrendezővé, amikor első (és idáig egyetlen) játékfilmjét, a The Double Hourt a 2009-es velencei filmfesztiválon istenítő kritikák és a legjobb színésznő díja fogadta (utóbbi Kseniya Rappoport számára). Capotondi azóta dokumentumfilmeket és sorozat-epizódokat rendezett (például a Netflix Suburra sorozatában).

A 2019-es, 76. velencei filmfesztivált augusztus 28. és szeptember 7. között rendezik. A The Burnt Orange Heresy vetítésére az utolsó napon, a díjátadó ünnepség után kerül sor.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com