Hírek

Érzelemdús előzetes érkezett a Disney Pinokkió feldolgozásához

Pinokkió-Pinocchio-Benjamin-Evan-Ainsworth

Új nagyívű előzetes érkezett a Disney élőszereplős (és CGI-al erősen megtámogatott) Pinokkió filmjéhez Geppetto szerepében Tom Hanks-szel.

Új varázslatos előzetest tett közzé a Disney a szeptemberben érkező élőszereplős Pinokkió filmhez. A film rendezője az Oscar-díjas Robert Zemeckis (Forrest Gump, Polar Expressz, Boszorkányok). A premier a szeptemberi Disney+ napon lesz 8-án, ami a streamer éves közösségi ünnepe.

Bár a Pinokkió története senkinek sem idegen, Zemeckis verziójában van némi változás. Egy toszkánai fafaragó, Geppetto (Tom Hanks) kifaragja Pinokkiót és úgy kezeli, mint saját fiát. A fabábu (akinek hangját Benjamin Evan Ainsworth szolgáltatja) minden vágya, hogy igazi fiú lehessen. A filmben Joseph Gordon-Levitt szólaltatja meg Tücsök Tihamért, míg Cynthia Erivo a Kék Tündért játsza. Luke Evans a gonosz kocsis szerepében tetszeleg, míg Keegan-Michael Key Becsületes John szerepét kapta.

Sofia, a sirály Carlo Collodi művében nem szerepel, csak Zemeckis Pinokkió verziójában – az ő hangját Lorraine Bracco adja.

A Disney adaptációja mellett egy másik rendezőlegenda is látott fantáziát Pinokkió történetében. Guillermo del Toro Mark Gustafsonnal kiegészülve rendez stop motion animációs filmet Collodi karakteréről. A film előzetese már látható, decembertől pedig a Netflixen lesz elérhető. 2019-ben egy olasz feldolgozást is láthatott a közönség Matteo Garrone rendezésében. A legnagyobb sikert elért adaptáció mégis az 1940-es animációs film szintén a Disney-től.

Robert Zemeckis filmjében a több, mint 80 éves filmből is hallhatunk majd dalokat, de új zenét is szerzett Alan Silvestri és Glen Ballard. Zemeckis a saját maga és Chris Weitz által írt forgatókönyvből dolgozott.

A Disney az előzetes mellett számos képet is közreadott, amik a Deadline oldalán elérhetők.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com