Hírek

És akkor a szuperhősök tényleg meghódították a világot

2021-ben és 2022-ben tizenkét szuperhős-film érkezik.

Amióta kitört a járvány, állandóak a hírek ennek s annak a szuperhős-filmnek az átütemezéséről. Azonban csak most szedte össze a Variety egy listába az érkező műveket, és kiderült, hogy 2021 és 2022 dugig lesz szuperhős-filmekkel: a Marvel és a DC összesen 12 művet küld a mozikba a következő két évben.

Nem csoda, persze: a járvány évéből is átkerültek premierek a következő évekre, forgatások is csúsztak, és velük csúsztak a még csak tervezett premierdátumok is, amint a stúdiók az értékesebb dátumokkal igyekeztek sakkozni egymás között. Mire májusban bemutatják majd a Fekete özvegyet, immár 22 hónapja lesz, hogy a Marvel utoljára szuperhős-filmet küldött a mozikba.

Variety gyűjtése szerint most így néz ki a következő két év:

– 2021. március 19.: Morbius (Sony Pictures)
– 2021. május 7.: Fekete özvegy (Marvel Studios)
– 2021. június 25.: Venom: Let There Be Carnage (Sony Pictures)
– 2021. július 9.: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (Marvel Studios)
– 2021. augusztus 6.: The Suicide Squad (DC Films)
– 2021. november 5.: Eternals (Marvel Studios)
– 2021. december 17.: Spider-Man: Távol otthonról folytatás (cím nélkül) (Sony Pictures and Marvel Studios)
– 2022. február 11.: Thor: Love and Thunder (Marvel Studios)
– 2022. március 4.: The Batman (DC Films)
– 2022. március 25.: Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Marvel Studios)
– 2022. május 6.: Fekete párduc 2. (Marvel Studios)
– 2022. július 8.: Marvel kapitány 2. (Marvel Studios)

Mindez persze attól függ, hogy marad-e a most éppen aktuális beosztás – márpedig ahogy az egész év során, úgy az előző hetekben is drasztikusan ugráltak a premierdátumok. Csak nehezíti a kérdést a még mindig bizonytalan forgatások sorsa; a járvány miatti helyszín-lezárások (kevesebb a forgatási lehetőség pl. Közép-Európában is); no meg a kérdés, hogy ennyi produkciót (plusz Jurassic World 3., Mátrix 4., stb.) elbírnak-e a VFX műhelyek; no és ha 2021 közepére sincs vakcina és a mozik még mindig nem biztonságosak, akkor akár újabb fél-egy évet is ugorhat minden. De ha valamit megtanultunk a Disney (Marvel és Sony Pictures filmek) és a Warner Bros. (DC filmek) szuperhőseiről, az az, hogy hihetetlen jövedelmezőségük igen nagy erőfeszítésekre tudja sarkallni a gyártókat.

A következő években tehát minden eddiginél nagyobbra nő az ipari szuperhősfilmek áradata; ha ettől meg nem csömörlik a szuperhősökre vágyó közönség, akkor soha.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com