Hírek

És akkor belelógott a kezed a bilibe – George R. R. Martin tagadja, hogy elkészült a Trónok harca 6-7. kötettel

Nem, Martin nem fejezte be a sorozatot. Nem, az HBO nem tiltotta le a kötetetek megjelenését. Nem, a világot nem zöld gyíkemberek irányítják.

Jellemző a Trónok harca mániára, hogy a sorozat egy mellékszereplő színészének egy hónappal ezelőtti szentpétervári odavetett kijelentéséből is címoldalas világhír lett mindenütt.

Ian McElhinney ugyanis azt találta nyilatkozni egy áprilisi szereplésekor, hogy úgy tudja: Martin már megírta a 6-7. kötetet, csak az HBO-val kötött megállapodása tiltja, hogy megjelentesse őket.

Erre aztán megindult a kombináció, hogyan támasztják alá Martin ilyen-olyan nyilatkozatai az elméletet; ezek közös jellemzője, hogy „sehogy, legfeljebb erős kiragadással” (például, hogy Martin szerint a könyvekkel „jól áll” – no, vajon mire is utalhat egy ilyen rejtelmes frázis?)

Martin most világosan cáfolja a pletykát.

Hirtelen felbukkantak ezek az őrült sztorik arról, hogy befejeztem a The Winds of Wintert és az A Dream of Springet” – írja Martin a blogján „Idiotizmus az interneten címmel. – „Furcsállom, hogy bárki is elhiszi akár egy pillanatra. Semmi értelme nincs. Miért ülnék évekig egy befejezett regényen?

Aztán kijelenti („for the record”): 1) egyik kötet sincs még kész; 2) sőt, a hetediket el sem kezdi, mielőtt a hatodikat be nem fejezte; 3) nincs semmiféle hasonló egyezség az HBO-val, és nem is lenne semmi értelme, hiszen a könyvek masszív reklámot gerjesztenének abban a pillanatban, hogy megjelennek, és dollármilliókat hoznának Martinnak, a kiadónak és közvetve az HBO-nak is.

Pedig egy pillanatra még magam is vágytam volna elhinni.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..