Hírek

És te hozzámennél egy macskához? – Cicaverzum előzetes

Végső előzetest kapott a Cicaverzum, Szeleczki Rozália üdítően eredeti és különc romkomja, amelyben Törőcsik Franciska egy macskába lesz szerelmes.

Újabb ígéretes magyar film a láthatáron! Októberben érkezik Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmje, amely a romantikus vígjátékokat fűszerezi meg egy állattal.

Az új magyar romkomban Törőcsik Franciska esik szerelembe egy macskával, aki végre igazán látja őt.

Ahogy pedig a rendező fogalmaz: „A Cicaverzum nem azoknak szól, akik szerettek már bele macskába, hanem azoknak, akik valaha voltak szerelmesek a 21. században, és érezték magukat elveszettnek, megszállottnak egy párkapcsolat bonyodalmainak útvesztőjében. A macska motívum egy szórakoztató eszköz, hogy szabadabban, humorral mesélhessünk nagyon emberi tapasztalatokról: magányról, félelmekről, szerelemről, megnyugvásról.”

Törőcsik Franciska mellett szerepel még a filmben Polgár Csaba, Csobot Adél, Udvaros Dorottya, Alföldi Róbert, Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi is. A macskát pedig Patkós Márton szólaltatja meg.

Íme a Cicaverzum végső előzetese, amely továbbra is egy kellemesen elborult, varázslatosan egyedi és izgalmas magyar filmet ígér.

A film egyébként a Filmintézet Inkubátor Programjának keretein belül készült el. Az akkor még Cicavízió címen futó projekt 2021-ben nyerte el a támogatást másik négy film mellett.

A forgatókönyvet Szeleczki mellett Kemény Zsófia jegyzi, míg a kamera másik oldalán M. Deák Kristófot találjuk. A rendezőnő korábbi rövidfilmjeit már több rangos filmes seregszemlén is láthattuk, 2020-ban pedig diplomafilmje, a Mióta velem jár a Magyar Filmkritikusok Simó Sándor-emlékdíját is elnyerte.

A Cicaverzum október 19-én kerül a hazai mozikba a Forum Hungary forgalmazásában.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com