Hírek

Eszméletlenül akciódús előzetest kapott a karácsonykor érkező Vaják előzménysorozat, A vér eredete

Bár Geralt kalandjaira még sokat kell várnunk, a Vaják szerelmeseinek karácsonykor is érkezik egy ígéretesnek tűnő meglepetés a Netflix jóvoltából. A Vaják: A vér eredete december 25-én válik elérhetővé a streaming platformon, az új kalandhoz pedig most egy kifejezetten pörgős előzetest élesítettek.

Legutóbb csak rossz hírek érkeztek a Vaják rajongóinak, a sorozat főhősét kiválóan alakító Henry Cavillt Liam Hemsworth váltja a blavikeni mészáros marcona alakjában, sőt Geralt kalandjaira még egészen 2023 nyaráig várnunk kell majd.

Ugyanakkor addig sem maradnak majd néznivaló nélkül Andrzej Sapkowski univerzumának kedvelői, ugyanis december 25-én érkezik egy négyrészes minisorozat keretében a Vaják: A vér eredete. Arról egyelőre keveset lehet tudni, hogy miről szól majd a kis kitérő, az viszont biztos, hogy 1200 évvel Geralt, Ciri és Yennefer kalandjai előtt játszódik majd a történet.

Ekkor még a tündék uralták a világot, akik meglehetősen szigorú kasztrendszerre osztott társadalmat alkottak. Ez az a korszak, amikor a szférák együttállásával megjelentek a szörnyek is a Kontinensen, és bár ez egy fontos momentum, a sorozat egy hét fős, kívülállókból verbuválódott szabadcsapatot követ majd, amely egy titokzatos birodalom megállításának szenteli életét. Ám amikor egyik ellenlábasuk egy legyőzhetetlennek tűnő, ismeretlen ellenséget szabadít rájuk, rájönnek, hogy szörnyet kell alkotniuk ahhoz, hogy legyőzzék a szörnyeket.

A szférák együttállása a Vaják-univerzum egyik kiindulópontja, ám mint ilyen, maga Sapkowski sem elemezte túlzottan, a könyveiben leginkább csak elszórt utalásokkal ismerteti ezt a korszakot. Ugyanakkor ez a tény meglehetősen nagy kreatív szabadságot adott a Declan de Barra és Lauren Schmidt Hissrich párosnak, akik showrunnerként és íróként a Vaják-sorozatot is jegyzik.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!