Hírek

A Coen testvérek útja ketté válik – Ethan nem akar több filmet készíteni

Idén szeptemberben lesz először látható Joel Coen Macbeth filmje, de vajon miért maradt egyedül ezzel a projekttel? Végleges a fivérek szétválása, vagy még fognak együtt dolgozni? – Ezekről olvastunk az IndieWire oldalán.

Az év egyik legnagyobb filmes eseménye lesz a New York Filmfesztivál, ahol Joel Coen filmje, a The Tragedy of Macbeth fog debütálni. A modern Shakespeare adaptációt több okból is nagyon várjuk. Először is olyan színészóriások játszanak benne mint Denzel Washington és Frances McDormand. Ezenkívül ez Joel Coen első önálló rendezése, ugyanis Joel írta és rendezte a Macbeth filmet, ezúttal Ethan nem dolgozott vele, ahogy azt megszokhattuk. S aminek olyan eredményei lettek, mint a Fargo, A félszemű, A nagy Lebowski, a Nem vénnek való vidék és még sorolhatnánk.

Miért nem dolgoznak együtt a fivérek a Macbeth filmen?

Cartel Burwell, aki régóta a rendezőpáros filmjeinek zeneszerzője egy podcastban azt nyilatkozta, hogy Ethan távol maradásának egyszerű oka van: nem akar több filmet készíteni. Ez nem azt jelenti, hogy Ethan Coen végleg visszavonul. Ethan maga nyilatkozta 2019 szeptemberében, hogy ad egy kis pihenőt a filmezésnek, hogy legyen ideje mással foglalkozni, például színpadi darabokkal.

Cartel Burwell továbbá azt is nyilatkozta, hogy ugyan Ethan nem akar filmmel foglalkozni, de nagyon boldognak tűnik azzal, amit most csinál. Az kérdés, hogy Joel mit fog csinálni ezután. Van egy halom forgatókönyvük, amit még közösen írtak meg, és ezek most ott pihennek a fiókban. Jó lenne, ha elővennék őket. Cartel Burwell szerint nagyszerűek, de ki tudja, a filmvilág kiszámíthatatlan. Talán a visszavonulás ideje is megérett. Amikor Burwell a Collidernek adott interjút a Macbethről, elismerte, hogy elég furcsa, hogy nincsenek mind a ketten jelen. S ugyan egy beszélgetés során Ethan is elismerte, hogy furcsa érzés, hogy a testvére forgatni készül és ő nincs ott, de ennek ellenére sem akar ott lenni. Mással akar foglalkozni.

A Macbeth zenéjéről is beszélt Burwell.

A zenét tavasszal vették fel New Yorkban. A hangszerelés tervezésekor szempont volt az is, hogy csak vonósok legyenek benne, így a felvételkor mindenki tud majd maszkot viselni. De a Macbeth mégiscsak egy olyan történet, amiben csaták vannak, ezért Burwell végül nem tudott lemondani a rézfúvósokról sem. A felvételkor rendkívül elővigyázatosak voltak, de végül hat fúvós eljátszotta a maga részét.

A The Tragedy of Macbeth mögött az A24 stúdió áll, de még nincs meg a mozipremier dátuma.

Keleti Léda

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com