Hírek

Ethan Coen testvére nélkül, feleségével készít filmet, a jelek szerint egy őrült road movie-t

coen_testverek_Ethan-Coen-Joel-Coen

Ezúttal Ethan Coen készít testvére nélkül filmet. A projekt mégsem lesz teljesen magányos, hiszen a forgatókönyvet a feleségével írta.

A filmtörténet egyik legnagyobb rendezőpárosa minden kétséget kizáróan Joel és Ethan Coen. Olyan meghatározó filmeket készítettek együtt, mint A halál keresztútján, Fargo, A nagy Lebowski, vagy éppen a Nem vénnek való vidék. A mesterek együttműködése jórészt zseniális filmeket eredményezett, ezért is furcsa, hogy

Ethan Coen testvére nélkül készíti következő filmjét – írja a Collider.

Legutóbb Joel Coen csinált a testvéri kötelékből kilépve filmet. A Macbeth tragédiája nem lett átütő siker, a múlt vasárnap tartott Oscar-gálán a három jelöléséből egyet sem tudott díjra váltani.

A fiatalabbik testvér ezúttal feleségét Tricia Cooke-ot vette maga mellé, aki a forgatókönyvírásban is részt vett, de producere is lesz a filmnek férje mellett. Erről a filmről egyelőre csupán annyit tudni, hogy egy road movie lesz. Feltételezhető, hogy a történet nem is újkeletű, hiszen a pár még a kétezres évek közepén írt hasonló forgatókönyvet. Az akkori terv szerint Allison Anders rendezte volna a leszbikus akció-szex-road movie-t. A megnevezés nem tévedés, a filmben a két főhősnek Philadelphiából kell Miami-ba jutnia, miközben számos különös eseményt élnek át. A páros több bárt meglátogat az úton, összefutnak egy exbarátnővel, de egy a Hetedikben látott kalapdoboz is szerepel a történetben – gondolhatjuk mi van benne. A könyvben volt még misztikus bőrönd és gonosz szenátor is. Izgalmas lenne látni, mihez kezd egyedül Ethan Coen ezzel az elvadult filmmel, de természetesen azt sem lehet kizárni, hogy teljesen más jellegű road movie-ról van szó.

Ethan bátyját követi a filmkészítés magányos útján. A Macbeth tragédiája előtt még együtt készítették a Buster Scruggs balladája című westernt. Ezután arról is lehetett hallani, hogy Ethan Coen filmkészítői ambícióit elveszítette. A Coen-filmek állandó zeneszerzője Carter Burwell beszélt arról egy podcastben, hogy Ethan szeretne távol maradni a filmektől. Úgy tűnik, mégis van némi hajlandósága filmet készíteni.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com