Hírek

Ethan Hawke és Oscar Isaac csap össze a Holdlovagról szóló Marvel-sorozatban

Ethan Hawke egyszer azt mondta: szerinte a szuperhősfilmek túlértékeltek. A véleménye viszont vagy megváltozott, vagy a Holdlovagot középpontba helyező széria képében valami igazán különleges darabra kell számítanunk. Hawke ugyanis főgonoszként csatlakozott a Disney+ készülő sorozatához, amelyben Oscar Isaac játssza Holdlovagot, és Hawke karaktere lesz az ellensége.

A Holdlovag széria az egyike a Marvel nemrégiben nyilvánosságra hozott sorozat-dömpingjének. Októberben az is kiderült, hogy ki kerül majd a főhős szerepébe: Oscar Isaac. Most pedig arra is fény derült, hogy az ellenségét Ethan Hawke fogja alakítani – írja a Collider. Ez pedig azért (is) jó hír, mert Hawke egy igazán sokoldalú és megbélyegezhetetlen színész, így

minden okunk megvan arra, hogy valami pluszt várjunk a Disney+ egyik legújabb dobásától.

Különösen érdekes választás ő amiatt is, mert 2018-ban azt nyilatkozta a Logan kapcsán: „egy jó szuperhősfilm. (…) De nem egy Bresson. És nem is egy Bergman. (…) Nincs vele gond, de a szuperhősfilm zsáner szerintem túlértékelt.” – idézte annak idején az IndieWire.

Fokozza az izgalmakat, hogy bár annyi biztosnak tűnik, Hawke a főgonosz bőrébe bújik, azt még nem tudni, ki is lesz ez a bizonyos főgonosz. Többen viszont máris latolgatásokba kezdtek. Bár Holdlovagnak több ellensége is volt, az egyik legesélyesebbnek Hawke karakterére a Bushman nevű zsoldost és egykori tengerészgyalogost tekintik, aki a kezdetekben a hős barátja volt, ám később ellene fordult. Korábban a Hollywood Reporter írta meg, hogy a sorozathoz csatlakozik May Calamawy is, akinek, úgy tűnik, a szerelmi szálban lesz szerepe.

Az eredeti Holdlovag (valódi nevén Marc Spector) 1975-ben debütált a Werewolf by Night című képregény egyik számában, és a főszereplő vérfarkas ellenségeként hívták életre az alkotók. Rövid úton azonban Holdlovag a mellékszerepből kitörve önálló történeteket kapott, és többféle „reinkarnációját” alkották meg a különböző képregényekben és sorozatokban.

A Disney+-ra érkező sorozat forgatását a tervek szerint idén márciusban kezdik, méghozzá Budapesten.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.