Hírek

Ethan Hawke Tennessee Williams-adaptációt rendez

Negyedik nagyjátékfilmjének rendezésére készül Ethan Hawke. Tennessee Williams drámaíró egyik színdarabját szemelte ki adaptálásra, a forgatást már idén megkezdik – Hawke-nak pedig máris van elképzelése, kit látna a főszerepben.

Ethan Hawke-ot a többség valószínűleg inkább a vászonról ismeri, holott szokott rendezni is. Első nagyjátékfilmjét, a Chelsea Wallst, 2001-ben rendezte, az eddigi utolsót két éve. 2006-ban a Mi a gond velem? és 2018-ban a Blaze munkálataiban forgatókönyvíróként is részt vett, a kettő között pedig dokumentumfilmet forgatott Seymour Bernstein zongorista életéről. A Sundance Filmfesztiválon a Varietynek árulta el Hawke, hogy belekezd következő rendezésébe, ami régóta szerelemprojektje volt.

Ez a szerelemprojekt egy adaptáció lesz, méghozzá Tennessee Williams egyik színdarabjáé. Williams olyan színdarabok írt, mint A vágy villamosa, Az ifjúság édes madara vagy a Macska a forró bádogtetőn, és többől készült is már filmváltozat. Az, amelyikre Hawke szemet vetett, a Camino Real.

Évek óta a darab megszállottja vagyok.” – fogalmazott a színész. – „Részben rockopera, részben Godot-ra várva. A filmipar felért végre ahhoz, amit Tennessee elképzelt, és jobbá tudja tenni.” A Camino Real egy fiatal amerikai történetét meséli el, aki egy szürreális helyen szürreális figurákba botlik: többek között Don Quixotéval és A Notre Dame-i toronyőr Esmeraldájával is összehozza a sors. A színdarab első előadásai nem arattak zajos sikert, de idővel kialakult a rajongói bázisa.

Maga Ethan Hawke 1999-ben játszotta el színpadon a Camino Real főszerepét, és ezt élete egyik legmeghatározóbb színházi élményének tartja. A darab imádata ide vezethető vissza, de talán az is közrejátszhat, hogy a színész nagyapja Tennessee Williams unokatestvére volt. A film munkálatait idén kezdik meg Rio de Janeiróban, és a tervek szerint karácsonyra végeznek is. Habár Hawke nem vállal szerepet a filmjében, a női főszerepet Juliette Binoche-nak szánja. A munkálatokban Uri Singer producer is segítségére van, akivel együtt dolgozott a Teslán (Hawke-é a címszerep), amelyet a Sundance-en mutatnak be.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..