Hírek

Ethan Hawke túszul ejti Noomi Rapace-t – Stockholm előzetes

Előzetest kapott az Ethan Hawke és Noomi Rapace főszereplésével készült túszfilm, a Stockholm. A Stockholm-szindróma „megszületését” bemutató alkotás áprilisban érkezik.

1973-ban kiraboltak egy svéd bankot Stockholmban, az elkövetők pedig túszokat is ejtettek. Az eset utáni nyomozás és tárgyalás során azonban a túszok nem vallottak a bankrablók és túszejtők ellen. Innen ered a pszichológiában is fontos Stockholm-szindróma kifejezés.

A felállás, miszerint a fogvatartott pozitívan kezdi szemlélni, akár érzelmeket is kezd tápláli a fogvatartója iránt, megannyi filmes történet alapja. Most azonban a kifejezést megalkotó történéseket viszik filmre. Az előzetes alapján azonban jobban rámegy az alkotás a két főszereplő kapcsolatára és a kettejük közötti különleges vonzalom kialakulására.

A Stockholmot Daniel Land ’74-es New Yorker cikke alapján írta és rendezte Robert Budreau. Ethan Hawke és Noomi Rapace mellett szerepel még a filmben Mark Strong, Christopher Heyerdahl és Bea Santos.

A Stockholm a Tribeca Film Fesztiválon debütált és áprilisban kerül a mozikba, de hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com