Hírek

Alicia Vikander és Eva Green az Ifjúság testvérfilmjében – Euphoria előzetes

Charlotte Rampling segít nekik feldolgozni a múltjukat ebben a furcsa szabályok szerint működő szanatóriumban.

Kétség kívül a leghíresebb kortárs színésznő Alicia Vikander, aki az Oscar-díja óta egyre nagyobb filmekben szerepel – hamarosan például ő lesz Lara Croft az új Tomb Raiderben. Közben azonban szerencsére van ideje, hogy a hazájában is forgasson. Lisa Langseth (Tiszta, Hotel) fiatal svéd rendező, akinek eddig minden nagyjátékfilmjében játszott Vikander, a színésznő nyilván sokat köszönhet neki, és nem is marad hálátlan, ezúttal producerként is támogatja.

Az Euphoria stábját erősíti még az általában gyönyörű, ezúttal viszont megtört Eva Green, a két éve Oscar-jelölésig jutó Charlotte Rampling, valamint a „Lannister-papa”, Charles Dance. A film Torontóban debütált szeptemberben, alapvetően pozitív visszajelzésekkel, sokán már ott az Ifjúság testvérfilmjeként tartották számon. Egyelőre amerikai premierje sincs, nemhogy magyar, de véleményem szerint ez tipikusan az a fesztiválfilm, amire lecsap majd a Titanic vagy legkésőbb a Cinefest. Ha így lesz, mi is láthatjuk majd moziban.

 

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu