Hírek

Az Euro Connection vásár rövidfilmes projektek jelentkezését várja

Az Euro Connection koprodukciós vásárra rövidfilmes projektek jelentkezését várják. A magyar pályázatokat a Daazo közvetíti. 

2021 februárjában, a Clermont-Ferrand-i rövidfilmfesztivállal egy időben ismét megrendezik a Euro Connectiont, az európai rövidfilmes koprodukciós vásárt. A Euro Connection az egyik legfontosabb európai rövidfilmes koprodukciós platform, amelyen európai producerek, forgalmazók és befektetők vesznek részt azzal a céllal, hogy partnereket találjanak projektjeikhez.

A Euro Connectionre való jelentkezést 23 országban hirdetik meg, és ismét várnak magyar projekteket is. A magyar jelentkezők a Daazón keresztül nyújthatják be jelentkezésüket.

A Euro Connectionön évente 150 szakmai résztvevő fordul meg. Eddigi működése  alatt 100 olyan film, köztük 51 nemzetközi koprodukció készült el, amelyhez közvetlenül hozzájárult a program.

Olyan rövidfilmes (30 percesnél rövidebb animációs, élő szereplős vagy dokumentumfilmes) projekteket várnak, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: már rendelkeznek részleges támogatással, producerük európai koprodukcióban gondolkodik, és forgatásuk 2021. június után kezdődik.

A  Euro Connection zsűrije által kiválasztott projekt producere meghívást kap Clermont-Ferrand-ba 2021. február elején. A sikeres pályázó részt vehet a filmfesztiválon és vásáron a szállást, az étkezés, az utazás, valamint az akkreditáció költségeit a Euro Connection fedezi. 2020. október 20-ig lehet jelentkezni a projektekkel.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya