Hírek

Az Euro Connection vásár rövidfilmes projektek jelentkezését várja

Az Euro Connection koprodukciós vásárra rövidfilmes projektek jelentkezését várják. A magyar pályázatokat a Daazo közvetíti. 

2021 februárjában, a Clermont-Ferrand-i rövidfilmfesztivállal egy időben ismét megrendezik a Euro Connectiont, az európai rövidfilmes koprodukciós vásárt. A Euro Connection az egyik legfontosabb európai rövidfilmes koprodukciós platform, amelyen európai producerek, forgalmazók és befektetők vesznek részt azzal a céllal, hogy partnereket találjanak projektjeikhez.

A Euro Connectionre való jelentkezést 23 országban hirdetik meg, és ismét várnak magyar projekteket is. A magyar jelentkezők a Daazón keresztül nyújthatják be jelentkezésüket.

A Euro Connectionön évente 150 szakmai résztvevő fordul meg. Eddigi működése  alatt 100 olyan film, köztük 51 nemzetközi koprodukció készült el, amelyhez közvetlenül hozzájárult a program.

Olyan rövidfilmes (30 percesnél rövidebb animációs, élő szereplős vagy dokumentumfilmes) projekteket várnak, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: már rendelkeznek részleges támogatással, producerük európai koprodukcióban gondolkodik, és forgatásuk 2021. június után kezdődik.

A  Euro Connection zsűrije által kiválasztott projekt producere meghívást kap Clermont-Ferrand-ba 2021. február elején. A sikeres pályázó részt vehet a filmfesztiválon és vásáron a szállást, az étkezés, az utazás, valamint az akkreditáció költségeit a Euro Connection fedezi. 2020. október 20-ig lehet jelentkezni a projektekkel.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com