Hírek

Európai Filmdíj 2017: Kihirdették hét kategória győzteseit

Szeretet nélkül

Díjat kap többek közt a Szeretet nélkül, A négyzet és a 120 dobbanás percenként.

Kihirdették a 2017-es Európai Filmdíj hét kisebb kategóriájának győzteseit – írja a Screendaily. Ezek közül egyikben sem volt magyar érdekeltség, így még nem veszett el az esély, hogy a négyszeresen is jelölt Testről és lélekről vagy a Love győzedelmeskedjen a december 9-i díjátadón.

Andrej Zvjagincev filmje, a Szeretet nélkül már most két díjat tudhat a magáénak: a legjobb európai operatőr díját Mihail Kricsman, a legjobb európai zeneszerző díját pedig Jevgenyij és Szása Galperin kapja a filmben nyújtott teljesítményéért.

A legjobb európai vágó Robin Campillo lett a 120 dobbanás percenként vágásáért – a filmet egyébként ő is rendezte.

A legjobb európai látványtervező Josefin Åsberg lett A négyzet kapcsán, a legjobb európai jelmeztervező pedig Katarzyna Lewińska lett a Spoor-ért.

Díjat kapott még Leendert van Nimwegen a legjobb európai frizura és smink kategóriájában a Megtorlásért, Oriol Tarragó pedig a legjobb európai hangmérnök lett a Szólít a szörnyben végzett munkája alapján.

A díjakról héttagú zsűri döntött, melynek tagjai Samir Fočo bosnyák hangmérnök, Raf Keunen belga zeneszerző, Melanie Ann Oliver brit vágó, Vassilia Rozana görög jelmeztervező, Susana Sanchez spanyol fodrász és sminkes, Łukasz Żal lengyel operatőr és Tonino Zera olasz látványtervező voltak.

Az Európai Filmdíjakat 30. alkalommal fogják átadni Berlinben a december 9-i ünnepi ceremónián.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés