Hírek

Íme az Európai Filmakadémia idei első díjazottjai!

Kiosztotta díjait az Európai Filmakadémia – pontosabban csak egy részé. Nyolc technikai elismerés talált gazdára.

Nagyot kaszált idén A kedvenc című abszurd királydráma. A görög Yorgos Lanthimos által rendezett koprodukciós film a vágás, fényképezés, kosztüm és smink díját is hazavihette. Az Oscar óta tovább hódít Lanthimos alkotása, mert a film már így is elnyerte februárban a Legjobb színésznő díját Olivia Colmannel. Ezt még megfejelhetik egy EFA-elismeréssel is.

Az év legjobbjai – Itt vannak az Európai Filmakadémia jelölései

A produkciós dizájn terén Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség című filmje győzedelmeskedett, míg a filmzenénél a német Kontroll nélkül című dráma aláfestését találták a legjobbnak. A vizuális effektek díját a Történetek a végtelenségről című svéd dráma viheti haza. A hangdíjra pedig a spanyol nyelvű A Twelve-Year Nightot találták méltónak.

Magyar kötődése is van idén a díjaknak, már ami a zsűrit illeti.

A nyolctagú filmes szakemberekből álló csapatban helyet kapott a vizuális effektek terepén dolgozó Vajda István is – aki olyan filmekben működött közre, mint a Fehér éjszakák, a Jupiter holdja, a Harry Potter, vagy a Halálos iramban-sorozat.

A nyertesekhez indoklást az EFA honlapján találhattok. Az Európai Filmdíj 2019-es átadójára december 7-én kerül sor.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..