Hírek

Tarolt az Egy zuhanás anatómiája az Európai Filmdíjon – magyar díjazott is lett!

Anatomy-of-a-Fall-Sandra-Hüller

Egyetlen magyar díjazottal ért véget Európai Filmakadémia átadóünnepsége, amelyen a francia Egy zuhanás anatómiája több elismerést is elhozott.

Megállíthatatlanul menetel előre az Oscar-díjig a korábban Arany Pálmával is kitüntetett Egy zuhanás anatómiája. A rendhagyó tárgyalótermi dráma egy édesapa furcsa körülmények között történt halálának okait tárja fel, amely során egészen a végéig nem tudhatja a néző, hogy vajon baleset történt-e vagy szándékosan lökték ki a férfit háza ablakán. Az igazság elmosásáról és az előítéletekről is szóló alkotás

az Európai Film, Rendező (Justine Triet), Színésznő (Sandra Hüller), Vágás és Forgatókönyv díját is elhozta, ezzel dominálta az elismertek listáját.

A fattyú című dán film is szépen teljesített három díjával. Mads Mikkelsen főszereplőt, a jelmeztervezést és az operatőri munkát is ennél az alkotásnál tartották a legjobbnak. A filmet a Vertigo forgalmazásában láthatják a nézők jövőre.

Tarr Béla

Bár az egész estés animációs alkotás, a Műanyag égbolt, valamint Buda Flóra Anna 27 című rövid animációja nem járt sikerrel az átadón, a gála különdíjban részesítette Tarr Bélát. A rendezőt hatalmas tapsvihar fogadta az eseményen.

A nyertesek teljes listája az alábbi linken található.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!