Hírek

Európai Filmdíjra esélyes az Ultra

Az Európai Filmakadémia ma jelentette be az előválogatás után azt a 15 dokumentumfilmre szűkült listát, amelyekből az Európa Filmdíj jelöltjeit, illetve a későbbi győztest választják ki. Köztük szerepel egy magyar alkotás, Simonyi Balázs Ultrája is. A film a sikeres elővetítéseket követően szeptember 21-től látható országosan a mozikban.

A Filmakadémia elnökasszonya, Agnieszka Holland az elmúlt hetekben értesítette az úgy nevezett „short list”-re került filmek alkotóit a megtisztelő nevezésről. Az akadémia több mint 3000 főt számláló tagja az ezt követő időszakban szavazhat, a lista pedig az eredmények alapján tovább szűkül majd. A végleges jelöltek közé mindössze öt film kerülhet, a filmcímeket november 4-én jelentik be a Seville Európai Filmfesztiválon. Az Európai Filmakadémia 30. díjátadóját december 4-én tartják Berlinben.

Az Ultra egyszerre vezet el a fizikai teljesítőképesség határára és az emberi lélek mélyére.

Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen – a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy a rendező is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó.
Ultra
Simonyi Balázs eddig négyszer küzdötte le a Spartathlont, ezt az Athéntól Spártáig hullámzó, és egy 1200 méter magas hegyet is meghódító futóversenyt, amely során 246 kilométert tesznek meg a célba érők. Az Ultra izgalmas, őszinte és magával ragadó mozi a rendező és sorstársai megpróbáltatásairól. Simonyi a többi szereplővel együtt – a fizikai verseny mellett – egy önismereti megmérettetésen vesz részt. Mindannyian magukkal és magukban is viaskodnak a futás alatt, feldolgoznak traumákat, vagy mélyebben megismerik, elfogadják önmagukat.

A legmodernebb technikákkal készült, rendkívül látványos drónfelvételekben gazdag film semmihez sem hasonlítható, különleges moziélmény, amely a nyár folyamán már számos premier előtti vetítésen teltházzal futott, szeptember 21-től pedig országosan látható a mozik műsorán.

Az Ultra gyártója az HBO Europe, SpeakEasy Project és az Anemon, magyarországi moziforgalmazója a Mozinet Kft.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com