Hírek

Eva Greennel és francia sztárparádéval készül a legújabb A három testőr feldolgozás

három testőr

Ékes szereplőgárdával büszkélkedik a legújabb A három testőr filmfeldolgozás: többek között Eva Green, Vincent Cassel és Louis Garrel is szerepelni fog az ízig-vérig európai produkcióban.

Már sokadszorra viszik filmre Alexandre Dumas A három testőr című regényét, a legutóbbi feldolgozás 2011-ben készült Logan Lerman főszereplésével. Az örökzöld történetet most kivételesen nem amerikai, hanem francia-spanyol-német produkció vette kézbe. A film producere Dimitri Rassam (A kis herceg, Hogyan nevezzelek), rendezője pedig Martin Bourboulon (Apu vagy anyu?) lesz.

A legizgalmasabb hír persze a szereplőgárda, amiben több nemzetközileg elismert színészt találhatunk.

D’Artagnan szerepében a jóképű François Civilt (Szerelemre kattintva, Tökös ötös) láthatjuk majd, a három testőr közül kettő is ikonikus francia színész. Vincent Cassel (A gyűlölet, A fekete hattyú) és Romain Duris (Lakótársat keresünk, Tajtékos napok) nem bizonyultak korosnak Athos és Aramis szerepéhez. Érdekesség, hogy Vincent Cassel édesapja, Jean-Pierre Cassel is játszott az 1973-as A három testőr feldolgozásban. Porthost pedig Pio Marmaï (A legszebb dolog, Csak a baj van veled! ) játssza majd.

Hozzájuk Eva Green (Casino Royale, Londoni rémtörténetek) csatlakozik, Milady de Winter szerepében.

A mellékszereplők között is csupa elismert színésznek örvendhetünk: Louis Garrel (A hűséges férfi, Tiszt és kém: A Dreyfus-ügy), Vicky Krieps (Fantomszál) és Oliver Jackson-Cohen (A Bly udvarház szelleme, A láthatatlan ember) is rábólintott a projektre. Újdonság lesz Hannibal, az első fekete testőr karaktere, akit egy igazi történelmi személyről mintáztak. Hogy Richelieu bíborost ki játssza majd, még titok fedi, írja a Darkhorizons.

A három testőr terjedelmes történetét két, A három testőr – D’Artagnan és A három testőr – Milady című részre bontják fel. A Pathé égisze alatt készülő alkotás a stúdió történetében a harmadik Dumas-feldogozás lesz. Az elsőt pont 100 éve, 1921-ben mutatták be. Az új feldolgozás forgatása a hírek szerint a nyár végén indul meg Franciaországban.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com